Käyttäjien oikeuksien muuttaminen

SimplBooksissa voi lisätä käyttäjiä eri käyttäjäryhmiin ja näille ryhmille voi määrittää eri oikeuksia. Järjestelmänvalvoja voi määrittää esimerkiksi, että osto-osasto voi tehdä ostolaskuja, mutta ei voi muuttaa kirjanpidon kirjauksia.

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten voit muokata olemassa olevien käyttäjäryhmien oikeuksia ja miten voit lisätä uusia käyttäjäryhmiä.

MITEN MUUTETAAN KÄYTTÄJÄRYHMIEN OIKEUKSIA?

Käyttäjäryhmiä hallinnoidaan kohdassa Asetukset > Käyttäjät > Käyttäjäryhmät.

Valitse klikkaamalla haluamasi käyttäjäryhmä.

Avautuvassa näkymässä näet mitä oikeuksia käyttäjäryhmällä on. Avaa eri osiot rivin lopussa olevasta nuolesta.

Jos haluat muokata oikeuksia, valitse ”Muokkaa käyttäjäryhmää”.

Jokaiselle käyttäjäryhmälle voi määrittää, mitä tietoja mitä he saavat katsoa, muuttaa tai poistaa. Kun painike on tumman vihreä, on kyseinen oikeus aktiivinen.

• Esimerkiksi myyntiosastolle voi jättää aktiiviseksi vain myynteihin liittyvät toiminnot, kuten myyntilaskujen tekemisen ja myyntiraporttien katsomisen.

Katselu. Käyttäjäryhmällä on katseluoikeus valittuun toimintoon.
Muuttaminen. Käyttäjäryhmä pystyy tekemään muokkauksia valittuun toimintoon.
Poistaminen. Käyttäjäryhmällä on oikeus poistaa kyseisiä tietoja.

MITEN LISÄTÄÄN UUSI KÄYTTÄJÄRYHMÄ?

Uusi käyttäjäryhmä lisätään kohdasta Asetukset > Käyttäjät > Käyttäjäryhmät > Uusi ryhmä.

Määritä avautuvassa näkymässä ryhmälle nimi ja klikkaa se aktiiviseksi.

HUOM: Jos teet ryhmästä järjestelmänvalvojan, ryhmä saa automaattisesti kaikki oikeudet.

Valitse ryhmälle haluamasi oikeudet ja tallenna. Voit tämän jälkeen lisätä ryhmään käyttäjiä muokkaamalla olemassa olevaa käyttäjää tai luomalla uuden käyttäjän.