Kirjanpitosaldojen siirto Zervantista SimplBooksiin

Tässä ohjeessa kerron, miten saat kirjanpito tilien saldot Zervantista SimplBooksiin.

Saldojen siirto kannattaa tehdä kuukauden vaihteessa. Esimerkiksi hyvää aikaa siirtää kirjanpitoaineistoa on syyskuun lopussa– tilanteessa, jossa kaikki syyskuulle kuuluvat tapahtumat on Zervant-ohjelmassa, mutta lokakuulle ei ole vielä kirjattu tapahtumia. Lokakuun kirjanpidon voi silloin aloittaa SimplBooksissa.

Jos olet siirtämässä tiedot SimplBooksiin tilikauden keskellä seuraa ohjetta alusta loppuun. Jos otat SimplBooks ohjelman käyttöön uuden tilikauden alusta, sinun on siirrettävä SimplBooksiin vain Zervantin varallisuuslaskelman saldot, älä silloin huomioi ohjeessa kohtaa 6.

1.Lataa Zervantista tuloslaskelma ja varallisuuslaskelma kohdasta: ”Raportit/ kirjanpitoraportit”

2.Perusta SimplBooksiin kirjanpitotilit, jotka on Zervantin tuloslaskelmalla ja varallisuuslaskelmalla, mutta mitä ei ole SimplBooksissa. Tilien olemassaolon voit tarkistaa SimplBooksissa kirjoittamalla ”Etsi” kenttään tilin nimen tai numeron. Tilejä pääset perustamaan SimplBooksissa kohdasta: ”Kirjanpito/ Tilit>Uusi tili”

3.Luo SimplBooksissa uusi alkusaldojen kirjaus kohdasta: ”Kirjanpito/ Kirjaus/ Uusi kirjaus.”

4. Lisää kuvaus, päivämäärä ja muuta aktiiviseks kohta tilien alkusaldot.

5.Jos olet ottamassa SimplBooksin käyttöön tilikauden keskellä syötä tuloslaskelman saldot ensin. Tuloslaskelman saldoissa on huomioitavaa, että kirjanpitotilien 3000-3999 saldot syötetään kredit puolelle ja tilien 4000-9999 saldot debet puolelle.

Voit myös kirjata kaikki myynnit samalle tilille, jos sinulla ei ole tarvetta seurata myyntejä eri tileillä.

6.Lisää varallisuuslaskelman saldot SimplBooksiin. Varallisuuslaskelman saldojen syöttämisessä on huomioitava:

a) varat kirjataan debet puolelle

b) velat kredit puolelle

c) oma pääoma normaalisti kredit puolelle. Paitsi miinusmerkkinen oma pääoma ja yksityisnostot debet puolelle.

d) arvonlisäverotilit on laskettava yhteen. Laskee yhteen varallisuuslakelmalla olevat  arvonlisäverojen tilit niin, että tili 1763 on +, tili 2939 on –, tili 2940 on + ja tili 2941 on – merkkinen. Kirjaa tilien summa SimplBooksissa tilille 2939. Jos summa on – merkkinen se kirjataan kredit puolelle ja, jos summa on +merkkinen se kirjataan Debet puolelle.

Huom! Varallisuuslaskelman kirjaamisen jälkeen tositteen KREDIT JA DEBET PUOLIEN SUMMAT PITÄISI OLLA SIMPLBOOKSISSA YHTÄ SUURIA (”Saldo täsmää”) JA VOIT TALLENTAA KIRJAUKSEN (Ole meihin yhteydessä jos kredit ja debet puolien summat ovat erisuuruiset).

Was this article helpful?

Aiheeseen liittyvät käyttöohjeet

Jätä kommentti: