Pankkitiliotteen tuonti ohjelmaan sähköisenä

Tiliotteen tuonti ohjelmaan nopeuttaa ohjelman käyttöä. Silloin maksut ja suoritukset kohdistuu laskuihin automaattisesti sekä tilitapahtumia ei tarvi syöttää käsiin ohjelmaan.

Huom! SimplBooksiin voi tuoda pankkitiliotteen vain csv-muodossa tai xml-muodossa. Tarkista omasta verkkopankista, saako sieltä mainittuja tiedostomuotoja.

Tässä ohjeessa kerron, miten  tiliote tuodaan ohjelmaan ja miten pankkitilitapahtumat tarkistetaan.

1. TILIOTTEEN TUONTI SIMPLBOOKS-OHJELMAAN

Ennen tiliotteen tuontia SimplBooks-ohjelmaan, sinun on ladattava se alas koneellesi yrityksesi verkkopankista. Verkkopankista ladattava tiedosto on oltava joko CSV- tai XML-tiedostomuodossa.

Tuo ladattu tiliote ohjelmaan kohdasta – ”TOIMINNOT/ Suoritukset> Tuo suoritukset”

Csv_tuonti1

Valitse auennut välilehdellä tiliote, jonka tallensit koneelle aikaisemmin ja lisää myös tilitapahtumien pankkitili.

Csv_tuonti2

Tarvittaessa voit lisätä tai muuttaa pankkitilejä kohdasta: ”ASETUKSET> Pankkitilit ja kassat”. Lisää pankkitilin asetuksista pääset lukemaan tästä.

2. TILIOTTEEN SARAKKEIDEN NIMEÄMINEN

Valitse vain seuraaville sarakkeille otsikot pudotusvalikosta:

• Kirjaus pvm.>Tapahtuman pvm.
  • Määrä euroa>Summa
  • Saaja/Maksaja>Yritys tai henkilö
  • Viite>Viitenumero
  • (Arkistointitunnus, jos tiliotteella on muuten samanlaisia tapahtumia)

Csv_tuonti3

Valitse> ”Tuo”

3. TILITAPAHTUMIEN TARKISTUS

Ohjelma yhdistää tiliotteella olevat maksut (menot) ja suoritukset (tulot) ohjelmassa oleviin laskuihin toimittajan, asiakkaan tai viitenumeron avulla. Jos ohjelmassa ei ole kyseisellä toimittajalla, asiakkaalla tai viitenumerolla laskua, ohjelma jättää tiliotteenrivin virheelliseen tilaan. Virheelliset rivit voi joko yhdistää laskuun manuaalisesti tai tehdä rivistä kirjanpidon kirjauksen.

A. Yhdistää maksut ja suoritukset ohjelmasta löytyviin laskuihin valitsemalla> ”Tallenna kunnossa rivit”

B. Jos ohjelmasta löytyi toimittaja tai asiakas, mutta ei laskua valitse sopiva avoinna oleva lasku. Silloin tiliotteen rivin tila muuttuu tilaasta ”virheellinen” tilaan ”kunnossa”.

C. Tee kirjanpidon kirjaukset näistä tiliotteen riveistä mitkä ei liity ohjelmassa oleviin laskuihin. Silloin tiliotteen rivin tila muuttuu tilaasta ”virheellinen” tilaan ”kunnossa”.

Tallenna kunnossa rivit ja kaikki tiliotteen tapahtumat ovat nyt ohjelmassa.