Taseen asetukset ja kirjausvirheiden löydämien

Tässä ohjeessa kerron, millainen on taseen rakenne SimplBooks-ohjelmassa, miten tasetta voi täsmäyttää (löytää virheitä) ja miten taseen asetuksia voi mokata.

MILLAINEN ON TASEEN RAKENNE SIMPLBOOKS-OHJELMASSA?

SimplBooks ohjelman tase seuraa Suomen virallista tasekaavaa. Tase koostuu kahdesta osasta:

• 1. Vastaavaa (Varat)
    • Pysyvät vastaavat (Pysyvät varat, esim koneet)
    • Vaihtuvat vastaavat (Vaihtuvat varat, esim. rahat kasassa)
  • 2. Vastattava (Velat)
    • Oma pääoma (esim. osakepääoma)
    • Tilinpäätössiirtojen kertymä
    • Pakolliset varaukset
    • Vieras pääoma (esim. pankkilaina)

TASEEN TÄSMÄYTYS

Taseen saat näkyviin kohdasta – ”KIRJANPITO/ Tase”> Valitse ajanjakso.

Tase1

Tase on oltava tasapainossa, eli vastattava on oltava yhtä suuri kuin vastaava. Jos tase ei ole tasapainossa, yksi tapa selvittää eron syytä on etsiä päivämäärää muokkaamalla päivä milloin tase on ensimmäistä kertaa pois tasapainosta ja tarkistaa kyseisen päivän kaikki kirjaukset.

TASEEN ALKUASETUSTEN MUOKKAUS

Taseen asetuksia voit muokata kohdasta – ”KIRJANPITO/ Tase> Asetukset. ”

Tase2

Auennut välilehdellä valitse: ”Muokkaa raporttia.”

Tase3