Uuden tuotteen lisääminen

Mikäli käytät myyntilaskuja, suosittelemme hyödyntämään tuoterekisteriä, koska se säästää aikaa. Tuotteiden lisääminen on pakollista vain, jos käytät varastolaskentaa.

Jos varastolaskentaa ei käytetä, kannattaa tuotteet lisätä ohjelmaan palvelutuotteina, mikä on myös oletuksena ohjelmassa. Varastolaskentaa käytettäessä tuotteet lisätään varastotuotteina.

Tuotteita voi lisätä ohjelmaan yksitellen kohdasta ”VARASTO – Tuotteet > UUSI TUOTE”.
Mikäli haluat tuoda kokonaisen tuotelistan, löydät tarkemman ohjeen täältä.

Pakollisia tietoja ovat ”Koodi”, ”Nimi” sekä ”Tuotteen tyyppi”

Tuotteen tietojen lisääminen:

• Koodi: on pakollinen kenttä. Lisää tähän esimerkiksi virallinen tuotenumero tai keksimäsi numerosarja, jonka haluat tuotteelle.
  • Nimi: Tuotteen nimi on pakollinen ja voit nimetä tuotteen sen virallisella nimellä tai haluamallasi nimellä esimerkiksi ”Tennismaila”.
  • Kuvaus: Tähän voit lisätä halutessasi tarkempia taustatietoja tai tuotekuvauksen. Esimerkiksi ”Wilson W 250, naisten ammattilaismaila”
  • Tuotteen tyyppi: Valitse varastotuote vain jos käytät varastolaskentaa, muussa tapauksessa valitse aina palvelutuote.
  • Hinnan laskenta: Voit halutessasi määrittää ostohinnan, valita hinnanlisäysprosentin tai kiinteän myyntihinnan, joka tulee automaattisesti laskuille.

Kun kaikki halutut tiedot on syötetty, muista tallentaa tuote!

Huom! Lisää myyntitulotili, kulutili ja alv luokka vain silloin, jos haluat ottaa käyttöön erityisasetuksia. Näiden tilien muokkaaminen ei pääsääntöisesti ole tarpeellista ja kentän voi jättää määrittämättä tilaan, jolloin kirjanpito tehdään ohjelman oletusasetusten mukaan.

Määritykset tehdään pääsääntöisesti vain, jos tili mitä haluat käyttää on eri, kuin oletustili ympäristöasetuksissa.