Pääkirjan rakenne ja kirjausten muuttaminen

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten pääkirja toimii ja miten pääkirjan kirjauksia voi muuttaa SimplBooksissa.

MITEN PÄÄKIRJA TOIMII SIMPLBOOKSISSA?

Pääkirja näyttää kaikki kirjanpitoon kirjatut tapahtumat eriteltynä kirjanpitotileittäin nousevaan järjestykseen. Pääkirja on hyödyllinen työkalu kirjanpitoa tehdessä, esimerkiksi silloin kun halutaan nähdä mitä jollekin tilille on kirjattu.

Pääkirja löytyy kohdasta Kirjanpito > Pääkirja.

Valitse kausi, jonka tapahtumia haluat tarkastella. Voit valita kauden päivämäärän tarkkuudella tai pikavalinnoista kuukauden ja vuoden tarkkuudella. Kun olet valinnut kauden, voit sen jälkeen liikkua eteen- ja taaksepäin valitun kauden mukaisesti nuolista.

Voit myös suodattaa näkyviin vain tietyn kirjanpidon tilin tapahtumat täyttämällä Kirjanpitotili-kentän.

Kustannuspaikkojen suodatin löytyy oikeasta reunasta Suodattimet-kohdasta (se näkyy vain, jos kustannuspaikkoja on lisättynä ohjelmaan). Valitse haluamasi kustannuspaikka ja klikkaa Hae.

Pääkirjan tilit esitetään tilikartan mukaan nousevassa järjestyksessä. Tileistä näytetään alkusaldo, tapahtumat ja loppusaldo. Tilien tapahtumat esitetään aikajärjestyksessä.

MITEN PÄÄKIRJAN KIRJAUKSIA MUUTETAAN?

Pääkirjan kirjaukset muuttuvat kun kirjanpidon kirjauksia muutetaan. Ohjelma tekee automaattisia kirjauksia esimerkiksi myynti- ja ostolaskujen pohjalta.

Voit muuttaa kirjauksia pääkirjan kautta valitsemalla haluamasi tapahtuman napsauttamalla. Valitse sen jälkeen avautuvasta ikkunasta ”Avaa uudessa välilehdessä.”

Tämän jälkeen kirjaus avautuu uudessa ikkunassa, josta voit muuttaa kirjausta.