Ostoraportti

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten saat haettua ostoraportin ja mitä tietoja se antaa.

Ostoraportti kertoo kuinka paljon yritys on tehnyt hankintoja. Raportin voi laatia tuotteiden, toimittajien tai kustannuspaikkojen mukaan. Raportti näyttää myös ostolaskujen maksutilanteen.

HUOM: Ostoraportille tulevat tiedot vain ostolaskuilta ja maksuilta. Suoraan kirjanpidon kirjauksina kirjatut ostot eivät näy raportilla.

Ostoraportin näet kohdasta Raportit > Ostoraportti.

Valitse vähintään raportin kausi ja paina alareunasta ”Laadi”. Tällöin raportilla näkyy kaikki ostolaskujen kautta kirjatut kulut valitulla ajanjaksolla.

Raportin näkymästä voi valita näytettäväksi vain ne päivät, joina on ostoja tai maksuja. Oletuksena raportti näyttää kaikki päivät.

Voit selata välilehdiltä eri tavalla jaoteltuja raportteja. Jos haluat nähdä vain yhden toimittajan, tuotteen tai kustannuspaikan raportin, käytä suodattimia ennen raportin laatimista.

• Koontiraportti näyttää ostot aikajärjestyksessä.
  • Toimittajien lista näyttää ostot toimittajittain. Raportti näyttää ostolaskujen tilan – maksettu, maksamatta, myöhässä.
  • Tuotteiden raportti näyttää ostot tuotteittain. Jos ostolaskuilla ei ole käytetty tuotteita, kyseisten laskujen kohdalla tuotteen nimenä lukee ”määrittämättä”.
  • Kustannuspaikkojen raportti näyttää ostot kustannuspaikoittain. Jos ostolaskulla ei ole käytetty kustannuspaikkaa, kyseisten laskujen kohdalla kustannuspaikan nimenä lukee ”määrittämättä”.

HUOM: Myös maksulle pitää merkitä kustannuspaikka, jos haluat laskujen maksutilanteen näkyvän kustannuspaikkakohtaisesti suodatetulla raportilla.