Myyntiraportti

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten saat haettua myyntiraportin ja mitä tietoja se antaa.

Myyntiraportilta näet yrityksesi myynnit tietyllä ajanjaksolla. Raportin voi laatia tuotteiden, asiakkaiden, työntekijöiden tai kustannuspaikkojen mukaan. Raportti näyttää myös myyntilaskujen maksutilanteen.

HUOM: Myyntiraportille tulevat tiedot vain myyntilaskuilta ja suorituksilta. Suoraan kirjanpidon kirjauksina kirjatut myynnit eivät näy raportilla.

Myyntiraportin näet kohdasta Raportit > Myyntiraportti.

Valitse vähintään raportin kausi ja paina ”Laadi”. Tällöin raportilla näkyvät kaikki myyntilaskujen kautta kirjatut myynnit valitulla ajanjaksolla.

Raportin näkymästä voi valita näytettäväksi vain ne päivät, joina on myyntejä tai suorituksia. Oletuksena raportti näyttää kaikki päivät.

Voit selata välilehdiltä eri tavalla jaoteltuja raportteja. Jos haluat nähdä vain yhden asiakkaan, työntekijän, tuotteen tai kustannuspaikan raportin, käytä suodattimia ennen raportin laatimista.

 • Koontiraportti näyttää myynnit aikajärjestyksessä.
 • Asiakkaiden raportti näyttää myynnit asiakkaittain listattuna. Raportti näyttää myös myyntilaskujen tilan – maksettu, maksamatta, myöhässä.
 • Työntekijöiden raportti näyttää myynnit työntekijöittäin. Työntekijä viittaa tässä myyntilaskun riville kirjattuun työntekijään, ei ohjelman käyttäjään.
 • Tuotteiden raportti näyttää myynnit tuotteittain. Jos myyntilaskuilla ei ole käytetty tuotteita, kyseisten laskujen kohdalla tuotteen nimenä lukee ”määrittämättä”.
 • Kustannuspaikkojen raportti näyttää myynnit kustannuspaikoittain. Jos myyntilaskulla ei ole käytetty kustannuspaikkaa, kyseisten laskujen kohdalla kustannuspaikan nimenä lukee ”määrittämättä”.

HUOM: Myös suoritukselle pitää merkitä kustannuspaikka, jos haluat laskujen maksutilanteen näkyvän kustannuspaikkakohtaisesti suodatetulla raportilla.

Was this article helpful?

Aiheeseen liittyvät käyttöohjeet

2 kommenttia

 1. Kirsi Kavasto

  Miten voin muuttaa alv raportin tulostuvaksi maksupäivän mukaan eikä laskutuspäivän mukaan

  1. Silver

   Hei! Alv-laskelma laaditaan kirjanpitoaineiston perusteella. Tällä hetkellä SimplBooksissa on oletuksena suoriteperusteinen kirjanpito. Lisäämme myös maksuperusteisen kirjanpidon vaihtoehdon ohjelmaan vuoden toisessa kvartaalissa.

Jätä kommentti: