Kustannuspaikkalaskennan käyttämien

Kustannuspaikkalaskennalla (projektilaskennalla) saa mm. tiedon valitun kustannuspaikan tuloista ja kuluista. Näin voit vertailla eri projekteja keskenään.  Kustannuspaikkalaskentaa voi käyttää eri tavoin. Esimerkiksi:

  1. Rakentamisessa – voit pitää eri rakennusprojektit erillään toisista.
  2. IT:ssä – voi pitää eri IT-projektit erillään toisista.
  3. Toimialojen erillään pitäminen, jos yrityksellä on niitä monia. Esimerkiksi toimialojen kouluttamisen ja konsultoinnin erillään pitämiseksi.

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten voit lisätä liiketapahtumat eri kustannuspaikkojen alas ja mistä saat näkyviin kustannuspaikkaraportin.

Miten laskun tulon/ kulun saa kustannuspaikan (projektin) alle?

Ennen kuin voit lisätä laskulle kustannuspaikkoja sinun on perustettava kustannuspaikka. Kustannuspaikan perustamisesta voit lukea ohjeesta ”Kustannuspaikan lisääminen”

Kustannuspaikan lisäämiseksi laskulle luo tai avaa lasku (esimerkiksi myyntilasku) kohdasta: ”TOIMINNOT > Myyntilaskut > Muokkaa myyntilaskua”.

  1. Napauta laskun näkymässä rivin perässä olevaa kansion kuvaketta.
  2. Lisää laskulle sopiva  kustannuspaikka.

Mistä saa kustannuspaikkakohtaiset raportit?

Kustannuspaikkakohtaisen raportin saat näkyville kohdasta:     ”RAPORTIT > Kustannuspaikkaraportti” > Lisää sopiva kustannuspaikka.

Valitse sopiva ajanjakso ja kustannuspaikka

Seuraavaksi kuvataan valittu yhden kustannuspaikan raportti. Kohdasta ”koontiraportti” näet yhteenvetoraportin kaikista kustannuspaikoista.

Huom, kustannuspaikkaraportti näyttää laskut arvonlisäveroineen. Jos haluat seurata kuluja ja tuloja ilman arvonlisäveroa voit sen tehdä muilla kirjanpidon raporteilla. Esimerkiksi voit laatia kustannuspaikkakohtaisen tuloslaskelman.

Huom! Jos käytät ohjelmassa pelkkää kirjanpito osuutta ilman laskuja, saat ohjelmasta vain kustannuspaikkakohtaiset kirjanpitoraportit kuten tuloslaskelman, taseen, päiväkirjan ja pääkirjan. Kirjaukset välilehdellä tehdyt kirjaukset eivät näy kustannuspaikkaraportilla.

Was this article helpful?

Aiheeseen liittyvät käyttöohjeet

Jätä kommentti: