Pankkiyhteyksien käyttöönotto, tilin saldo ja tapahtumien tuonti ohjelmaan

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten pankkiyhteydet aktivoidaan SimplBooksissa ja miten automaattinen tilitapahtumien tuonti toimii.

Pankkitapahtumien käsittelyyn löydät ohjeen täältä ja ostolaskujen maksamiseen liittyvän ohjeen täältä.

Pankkiyhteydet nopeuttavat kirjanpidon tekemistä huomattavasti. Pankkiyhteydellä näet SimplBooksin etusivulla pankkitilin saldon, ja pankkitilin tapahtumat tulevat automaattisesti ohjelmaan kerran päivässä. Maksut ja suoritukset kohdistuvat laskuihin automaattisesti kun tiedot täsmäävät, eikä kirjanpidon kirjauksia tarvitse lisätä ohjelmaan käsin.

Pankkiyhteyksien aktivointi onnistuu muutamassa minuutissa verkkopankkitunnuksilla. Pankkitapahtumien tuonnin ja pankkitilin saldon etusivulle saat käyttöön heti. 

Halutessasi voit ottaa käyttöön myös maksuominaisuuden, jonka avulla maksat laskuja suoraan SimplBooksista. Maksuyhteyden aktivointi kestää yleensä muutaman päivän.

PANKKIYHTEYDEN LUOMINEN

Pankkiyhteydet otetaan käyttöön kohdasta Asetukset > Integraatiot > Aiia > Aktivoi.

Osuuspankin (OP) asiakas – avaa klikkaamalla!
Osuuspankki vaatii asiakkailtaan lisävaiheen pankkiyhteyden aktivointia varten. OP:n asiakkaiden on lähetettävä pankin sisäiseen viestintäkanavaan viesti ja pyydettävä PSD2-palveluiden aktivointia. Olemme tehneet OP:n asiakkaille viestipohjan, jota voit hyödyntää. Lisää viestissä XXX kohdalle omat tietosi.

Viestipohja Osuuspankin asiakkaille PSD2-yhteyden aktivoimiseksi: Lataa tästä

Kun olet lähettänyt viestin, OP lähettää sinulle sähköisen allekirjoituskutsun ja aktivoi palvelun. Aktivointi on maksuton.

Danske Bankin asiakas – avaa klikkaamalla!

Danske Bankin PSD2-pankkiyhteys ei toimi asianmukaisesti. Danske Bank on ongelmasta tietoinen.

Jos haluat nopeuttaa pankkiyhteyksien käyttöönottoa, suosittelemme että laitat myös itse Danske Bankille viestiä. Siihen asti kunnes Danske Bank on korjannut tilanteen, emme suosittele kyseisen pankin asiakkaille pankkiyhteyden käyttöönottoa SimplBooksissa.

Pankkiyhteyden aktivoinnin jälkeen näet SimplBooksin etusivulla pankkitilin saldon. Saldo tulee näkyviin viimeistään seuraavana päivänä klo 16 mennessä, mutta yleensä se näkyy heti aktivoinnin jälkeen.

Aina kun pankkitilin saldo päivittyy etusivulle, ohjelmaan saapuvat myös edellisen päivän pankkitapahtumat.

 • Arkipäivien pankkitapahtumat tulevat ohjelmaan seuraavana päivänä kello 16 mennessä.
 • Viikonlopun pankkitapahtumat tulevat ohjelmaan maanantaina kello 16 mennessä.
  • HUOM: Mikäli tapahtumat kirjautuvat pankissasi maanantaille, ne tulevat ohjelmaan tiistaina.

Ohjelmaan saapuu automaattisesti vain pankkiyhteyksien aktivoinnin jälkeiset tapahtumat. PSD2-pankkiyhteyden iso etu on se, että voit tuoda tilitapahtumia ohjelmaan myös takautuvasti jopa kahden vuoden ajalta. Joillakin pankeilla tuonti onnistuu lyhyemmältä ajalta, eli ajanjakso kannattaa varmistaa omasta pankista.

Katso klikkaamalla, miten tuot pankkitapahtumia ohjelmaan takautuvasti

Pankkitapahtumat tähän päivään asti voit tuoda ohjelmaan kohdasta Toiminnot > Suoritukset > Tuonti > Tuonti pankista.

Määritä aikaväli, jolta haluat pankkitapahtumat tuoda ohjelmaan, ja paina Tuonti.

HUOM: Automaattinen tuonti ei tarkista, onko tapahtuma jo tuotu ohjelmaan. Tästä syystä manuaalista tuontia kannattaa käyttää vain takautuvien tapahtumien tuomiseen sekä mahdollisissa ongelmatilanteissa. Jos esimerkiksi tuot keskiviikon tilitapahtumat manuaalisesti ohjelmaan torstaiaamuna, ohjelma tuo ne automaattituonnissa uudelleen torstaina iltapäivällä.

Katso täältä ohje pankkitapahtumien käsittelyyn.

Was this article helpful?

Aiheeseen liittyvät käyttöohjeet

2 kommenttia

  1. Silver

   Hei Pekka!

   Yritämme saada sen ohjelmaan keskiviikkona tai viimeistään seuraavalla keskiviikkona. Silloin kun ominaisuus on ohjelmassa, näet sen integraatioiden alta.

Jätä kommentti: