Arvonlisäveroilmoituksen antaminen

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten SimplBooks laskee maksettavan arvonlisäveron ja miten arvonlisäverokausi suljetaan.

Valitse haluamasi kuukausi kohdasta – ”KIRJANPITO > Arvonlisäverolaskelma > Ajanjakson määritys”
  • Laskelma laskee maksettavan / palautukseen oikeuttavan arvonlisäveron, myynteihin ja ostoihin sisältyvän arvonlisäveron erotuksena
  • Helpommin luettavan arvonlisäveroilmoituksen saat näkyviin valitsemalla oikealta yläkulmasta: ”Tulostuksen esikatselu” tai ”Vienti PDF”

Arvonlisäverolaskelman perusteella voit antaa arvonlisäveroilmoituksen OmaVerossa. Arvonlisäveroilmoituksen antamisesta voit lukea lisää verottajan ohjeesta ”oma-aloitteisten verojen ilmoittaminen

Kirjanpitokuukauden voit sulkea Alv-kirjauksella ja tallentamalla kirjauksen. Kauden sulkemisen jälkeen tilien ”Myynnin Alv-velka” ja ”Ostojen arvonlisäveron saaminen” saldot nollautuvat.

Arvonlisäveron maksu / palautus kirjataan myöhemmin pankkitilin tai verotilin kautta tilille 2939.

Jos haluat voit sulkea kauden niin, että et voi tehdä vahingossa vanhalle kaudelle kirjauksia. Vanhat kirjaukset voit lukita kohdasta: ”ASETUKSET > Ympäristöasetukset > Yleiset asetukset > Kirjaukset lukittu saakka”

AIHEESEEN LIITTYVÄT OHJEET:

Was this article helpful?

Aiheeseen liittyvät käyttöohjeet

4 kommenttia

1. Liisa

Hei,
    Arvonlisäveron palautus on jätetty OmaVeroon tulevaisuudessa maksettavien alvien ”maksuvaraksi” vuodelta 2018.
    Jos haluan, että verottaja palauttaa sen takaisin tilille, niin merkitäänkö se tälle vuodelle tuloksi kirjanpidossa.

1. Silver

Hei Liisa! Ei, arvonlisäveroa ei merkitään tuloksi. Arvonlisävero saaminen näkyy ohjelmassa taseessa. SimplBooks kirjaa sen arvonlisäverolaskelman sulkukirjauksella tilille 2939. Jos sitä ei ole viety tilinpäätöksen yhteydessä toiselle tilille tulee kirjata palautus tilille 2939. Ilmoita jos kyse on arvonlisäveron alarajahuojennuksesta ja kirjoitan, miten silloin on toimittava.

2. Rantanen Jocke

Kysyisin kuinka kirjtaan silloin kun halutaan kirjaus 0-verokannan mukaiseen liikevaihtoon.
    Kun on osto GB:ä ja myynti Viroon ja tavara menee suoraan ostajalle. Ostaja maksaa mahdolliset tullit, vrot ym.
    Alv-ilmoituksessa tällainen kuuluu 0-verokannan alaiseen liikevaihtoon.

1. Silver

Hei Jocke!

Jos summa täytyy ilmoittaa arvonlisäveroilmoitukesella kohtaan ”0-verokannan alainen liikevaihto.”

1. Lisää tili 3004 arvonlisäverolaskelman asetuksissa kohtaan ”0-verokannan alainen liikevaihto.” Arvonlisäverolaskelman asetuksia voit muokata arvonlisäverolaskelman oikeassa yläkulmassa olevasta hammaspyörästä.

2. Tee kirjaus tai lasku tilille 3004.