Arvonlisäveroilmoituksen antaminen

Tässä ohjeessa kerron, miten SimplBooks laskee maksettavan arvonlisäveron ja miten arvonlisäverokausi suljetaan.

 

Valitse kuukausi kohdasta – ”KIRJANPITO/ Arvonlisäverolaskelma> Ajanjakon määritys” 
 • Laskelma laskee maksettavan/ palautukseen oikeuttavan arvonlisäveron myynteihin ja ostoihin sisältyvän arvonlisäveron erotuksena
 • Helpommin luettavan arvonlisäveroilmoituksen saat näkyviin valitsemalla oikealta yläkulmasta: ”Tulostuksen esikatselu” tai ”Vienti PDF”

Arvonlisäverolaskelman perusteella voit antaa arvonlisäveroilmoituksen OmaVerossa. Arvonlisäveroilmoituksen antamisesta voit lukea lisää verottajan ohjeesta ”oma-aloitteisten verojen ilmoittaminen

Kirjanpito kuukauden voit sulkea Alv-kirjauksella tallentamalla kirjauksen. Kauden sulkemisen jälkeen tilien ”Myynnin Alv-velka” ja ”Ostojen arvonlisäveron saaminen” saldot nollautuu.

Arvonlisäveron maksu/ palautus kirjataan myöhemmin pankkitilin tai verotilin kautta tilille 2939.

Jos haluat voit sulkea kauden niin, että et voi tehdä vahingossa vanhalle kaudelle kirjauksia. Vanhat kirjaukset voit lukita kohdasta: ”ASETUKSET/ Ympäristöasetukset/ Yleiset asetukset> Kirjaukset lukittu saakka”

 

AIHEESEEN LIITTYVÄT OHJEET:

Was this article helpful?

Aiheeseen liittyvät käyttöohjeet

2 kommenttia

 1. Liisa

  Hei,
  Arvonlisäveron palautus on jätetty OmaVeroon tulevaisuudessa maksettavien alvien ”maksuvaraksi” vuodelta 2018.
  Jos haluan, että verottaja palauttaa sen takaisin tilille, niin merkitäänkö se tälle vuodelle tuloksi kirjanpidossa.

  1. Silver

   Hei Liisa! Ei, arvonlisäveroa ei merkitään tuloksi. Arvonlisävero saaminen näkyy ohjelmassa taseessa. SimplBooks kirjaa sen arvonlisäverolaskelman sulkukirjauksella tilille 2939. Jos sitä ei ole viety tilinpäätöksen yhteydessä toiselle tilille tulee kirjata palautus tilille 2939. Ilmoita jos kyse on arvonlisäveron alarajahuojennuksesta ja kirjoitan, miten silloin on toimittava.

Jätä kommentti: