Oletuskirjaukset

SimplBooksissa voi tallentaa oletuskirjauksia käytetyimmille kirjanpidon kirjauksille. Valmiit oletuskirjaukset nopeuttavat kirjanpidon tekemistä.

Tyypillisiä tilanteita voivat olla esimerkiksi palkat, verotilitapahtumat tai tapahtumat, joissa käytetään montaa kustannuspaikkaa.

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten voit tehdä ja muokata oletuskirjauksia.

Oletuskirjauksia tehdään ja muokataan kohdassa Asetukset > Ympäristöasetukset > Oletuskirjaukset.

Voit luoda uuden oletuskirjauksen painamalla ”Lisää uusi oletuskirjaus”. Voit muokata tai poistaa luotuja oletuskirjauksia rivin lopussa olevista kuvakkeista.

Voit lisätä uusia rivejä tarvittaessa vasemmasta alakulmasta.

Luodessasi uuden oletuskirjauksen voit valita sille nimen, sekä kirjauksessa käytettävät tilit ja halutessasi myös sen, tuleeko summa automaattisesti kyseisen tilin debetiin vai kreditiin.

Oletuskirjausten käyttäminen

Voit valita oletuskirjauksen:

• Tehdessäsi kirjanpidon kirjausta kohdasta Kirjanpito > Kirjaukset > Uusi kirjaus.
  • Tallentaessasi pankkitapahtumaa kirjanpidon kirjauksena.

Valitsemalla oletuskirjauksen, ohjelma lisää automaattisesti rivejä ja täyttää niille kirjanpidon tilit.