Pankkitapahtumien, laskujen, suoritusten ja maksujen – muokkaaminen tai poistaminen

Pankkitapahtumien poistaminen onnistuu poistamalla kyseisen kirjanpidon kirjauksen, mikäli tapahtuma on alun perinkin tehty ohjelmaan kirjanpidon kirjauksena.

Jos käytät myyntilaskuja tai ostolaskuja tulee tapahtuma ensin irrottaa laskusta ja tämän jälkeen poistaa itse suoritus tai maksu. Mikäli koitat suoraan poistaa kirjanpidon kirjausta, luo ohjelma kirjauksen aina automaattisesti uudelleen.

Huomioithan että aina kun käytetään myyntilaskuja, tulee käyttää myös niihin liittyviä suorituksia ja aina kun käytetään ostolaskuja tulee käyttää myös maksuja.

Esimerkeissä on käytetty ensisijaisesti myyntilaskuja ja suorituksia, mutta ostolaskut ja maksut toimivat täysin samalla periaatteella keskenään.

1. Maksamattomien laskujen muokkaaminen tai poistaminen

Maksamattomien laskujen käsittely onnistuu kohdassa TOIMINNOT – Myyntilaskut tai Ostolaskut > ja avaamalla kyseisen laskun. Tämän jälkeen valitse oikealta ”Muokkaa myyntilaskua” tai ”Poista myyntilasku”.

Maksamattomia myynti- tai ostolaskuja voi muokata avaamalla kyseisen laskun ja valitsemalla oikealta ”Muokkaa ostolaskua” tai ”Muokkaa myyntilaskua”. Laskun poistaminen tapahtuu myös oikeasta reunasta valitsemalla ”Poista myyntilasku” tai ”Poista ostolasku”.

2. ”Odottaa” – tilassa olevien suoritusten tai maksujen muokkaaminen ja poistaminen

Odottaa -tilassa olevia maksuja ei ole vielä liitetty mihinkään ostolaskuun ja Odottaa -tilassa olevia suorituksia ei ole vielä liitetty mihinkään myyntilaskuun.

Näiden muokkaaminen ja poistaminen onnistuu kohdassa TOIMINNOT – Suoritukset tai Maksut > ja avaamalla kyseisen tapahtuman voit valita oikealta ”Muokkaa suoritusta” tai ”Poista suoritus”

3. Maksettujen myyntilaskujen ja kohdistettujen suoritusten käsittely

Maksettujen myyntilaskujen käsittely:

• Mene kohtaan TOIMINNOT – Myyntilaskut
  • Avaa lasku, jota haluat muokata tai poistaa
  • Mikäli laskuun on liitetty suoritus, klikkaa SUORITUKSET rivin oikeasta reunasta klemmarin kuvasta. ”Poista linkki”

• Tämän jälkeen oikeasta reunasta voit valita ”Muokkaa myyntilaskua” tai ”Poista myyntilasku”

Huom! Laskusta irroitettu suoritus on nyt myös muokattavissa kohdassa TOIMINNOT > Suoritukset. Sinun tulee vielä muokkaamisen jälkeen liittää myyntilasku ja suoritus tarvittaessa uudelleen yhteen kts. kohta 5.

Kohdistettu -tilassa olevien suoritusten käsittely:

• Mene kohtaan TOIMINNOT – Suoritukset

• Avaa suoritus jonka haluat poistaa tai muokata
  • Mikäli suoritukseen on liitetty lasku, klikkaa LIITETYT LASKUT rivin oikeasta reunasta klemmarin kuvasta. ”Poista linkki”

• Tämän jälkeen valitse oikeasta reunasta ”Poista suoritus” tai ”Muokkaa suoritusta”
    -> Tee sama kaikille suorituksille jotka haluat poistaa tai muokata

Muokkaamisen jälkeen mikäli haluat liittää suorituksen uudelleen myyntilaskuun kats. kohta 5.

4. Maksettujen ostolaskujen ja kohdistettujen maksujen käsittely

Maksettujen ostolaskujen käsittely:

• Mene kohtaan TOIMINNOT – Ostolaskut
  • Avaa lasku, jota haluat muokata tai poistaa
  • Mikäli laskuun on liitetty suoritus, klikkaa MAKSUT rivin oikeasta reunasta klemmarin kuvasta. ”Poista linkki”
    • Nyt ostolasku on muokattavissa tai poistettavissa oikeasta reunasta kohdasta ”Muokkaa ostolaskua” tai ”Poista ostolasku”

Kohdistettujen maksujen käsittely:

• Mene kohtaan TOIMINNOT > Maksut
    • Avaa maksu jonka haluat poistaa tai muokata
    • Mikäli maksuun on liitetty lasku, klikkaa LIITETYT OSTOLASKUT rivin oikeasta reunasta klemmarin kuvasta ”Poista linkki”
    • Lopuksi valitse oikeasta reunasta ”Poista maksu” tai ”Muokkaa maksusuoritusta”
      -> Tee sama kaikille maksuille jotka haluat poistaa tai muokata

5. Laskujen liittäminen uudelleen suoritukseen tai maksuun

Huomioithan että jos haluat poistamisen sijaan vain muokata myyntilaskua, niin suorituksen irrottamisen ja muokkaamisen jälkeen, sinun tulee vielä liittää suoritus uudelleen laskuun.

/su_note]

Avaa haluamasi myyntilasku kohdassa TOIMINNOT - Myyntilaskut > valitse oikealta "Merkitse maksetuksi", jolloin ohjelma ehdottaa kaikki kyseiseltä asiakkaalta tulleita "Odottaa" tilassa olevia suorituksia.

TAI

Mene kohtaan TOIMINNOT – Suoritukset > ja valitse haluamasi ”Odottaa” tilassa oleva suoritus. Klikkaa oikealta ”Kohdista suoritus laskuun”, jolloin ohjelma jälleen ehdottaa kaikkia asiakkaan avoimena olevia laskuja.

Valitse siis lopuksi oikea suoritus tai lasku ja tallenna!

Aivan sama periaate toimii ostolaskujen ja maksujen kohdalla!

Alhaalta löytyy kaikki aiheeseen liittyvät linkit ja muista lisätä tämän uuden ohjeen linkki myös vanhoihin ohjeisiin jotka liittyvät aiheeseen.LyhytkoodiLyhytkoodi

[/su_list][/su_box]