Pankkitiliotteen tuonti ohjelmaan tiedostona

Tiliotteen tuonti nopeuttaa ohjelman käyttöä. Silloin maksut ja suoritukset kohdistuvat laskuihin automaattisesti ja tilitapahtumia ei tarvitse syöttää käsin ohjelmaan.

SimplBooksiin voi tuoda pankkitiliotteen vain csv-muodossa tai xml-muodossa. Tarkista omasta verkkopankista, saako sieltä mainittuja tiedostomuotoja.

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten tiliote tiedosto tuodaan ohjelmaan ja miten pankkitilitapahtumat tarkistetaan.

HUOM! SimplBooksissa on käytössä myös pankkiyhteydet ja voit kokeilla näitä 3 kk ilmaiseksi. Saat pankkiyhteydet käyttöön hetkessä verkkopankkitunnuksilla ja silloin tiliotetapahtumat ja pankkitilisaldot tulee automaattisesti SimplBooksiin. Pankkiyhteyden avulla voit maksaa ohjelmasta myös ostolaskuja. Katso ohje pankkiyhteyden käyttöönotosta.

1. TILIOTTEEN TUONTI SIMPLBOOKS-OHJELMAAN

Ennen tiliotteen tuontia SimplBooks-ohjelmaan, sinun on ladattava se koneellesi yrityksesi verkkopankista. Verkkopankista ladattava tiedosto on oltava joko CSV- tai XML- tiedostomuodossa.

Tuo ladattu tiliote ohjelmaan kohdasta – ”TOIMINNOT > Suoritukset > ”Pankkitapahtumien tuonti”

Valitse tietojen tuonti välilehdellä tiliote, jonka tallensit koneelle aikaisemmin ja valitse myös tilitapahtumien pankkitili.

Tarvittaessa voit lisätä tai muuttaa pankkitilejä kohdasta: ”ASETUKSET > Pankkitilit ja kassat”. Lisää pankkitilin asetuksista pääset lukemaan tästä.

2. TILIOTTEEN SARAKKEIDEN NIMEÄMINEN

Valitse vain seuraaville sarakkeille otsikot pudotusvalikosta:

• Kirjaus pvm. > Kirjanpidon päivämäärä.
  • Määrä euroa > Summa
  • Saaja/Maksaja > Yritys tai henkilö
  • Viite > Viitenumero
  • Viesti > Tapahtuman selite
  • (Arkistointitunnus, jos tiliotteella on muuten samanlaisia tapahtumia)

Valitse > ”Tuo ja tallenna pohja”. Seuraavalla kerralla voit valita tuonnin ensimmäisessä vaiheessa tallennetun pohjan. Silloin toinen vaihe jää väliin.

3. TILITAPAHTUMIEN TARKISTUS

Ohjelma yhdistää tiliotteella olevat maksut (menot) ja suoritukset (tulot) ohjelmassa oleviin laskuihin toimittajan, asiakkaan tai viitenumeron avulla.

Jos ohjelmassa ei ole kyseisellä toimittajalla, asiakkaalla tai viitenumerolla laskua, ohjelma jättää tiliotteenrivin virheelliseen tilaan.

Virheelliset rivit voi joko yhdistää laskuun manuaalisesti tai voit tehdä rivistä kirjanpidon kirjauksen.

A. Yhdistä maksut ja suoritukset ohjelmasta löytyviin laskuihin valitsemalla> ”Tallenna kunnossa rivit”

B. Jos ohjelmasta löytyi toimittaja tai asiakas, mutta ei laskua valitse sopiva avoinna oleva lasku. Silloin tiliotteen rivin tila muuttuu tilaasta ”virheellinen” tilaan ”kunnossa”.

C. Tee kirjanpidon kirjaukset niistä tiliotteen riveistä mitkä ei liity ohjelmassa oleviin laskuihin. Silloin tiliotteen rivin tila muuttuu tilasta ”virheellinen” tilaan ”kunnossa”.

Tallenna kunnossa rivit ja kaikki tiliotteen tapahtumat ovat nyt ohjelmassa.