Pankkitiliotteen tuominen tiedostona

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten pankkitiliote tuodaan SimplBooksiin.

Tiliotteen tuonti nopeuttaa ohjelman käyttöä. Silloin suurin osa maksuista ja suorituksista kohdistuu laskuihin automaattisesti, eikä tilitapahtumia tarvitse syöttää käsin ohjelmaan.

SimplBooksiin voi tuoda pankkitiliotteen csv- tai xml-muodossa. Tarkista omasta verkkopankistasi saako sieltä mainittuja tiedostomuotoja.

HUOM! SimplBooksissa on käytössä myös pankkiyhteydet, joita voit kokeilla 3 kk ilmaiseksi. Saat pankkiyhteydet käyttöön hetkessä verkkopankkitunnuksilla, minkä jälkeen tilitapahtumat ja pankkitilin saldo tulevat automaattisesti SimplBooksiin. Voit myös maksaa laskuja suoraan ohjelmasta. Katso ohje pankkiyhteyden käyttöönotosta.

1. TILIOTTEEN TUOMINEN SIMPLBOOKSIIN

Ennen tiliotteen tuomista, sinun on ladattava se koneellesi yrityksesi verkkopankista. Verkkopankista ladattavan tiedoston on oltava csv- tai xml- tiedostomuodossa.

Tiliotteet tuodaan ohjelmaan kohdasta Toiminnot > Suoritukset > Toiminnot > Pankkitapahtumien tuonti.

Avautuvassa näkymässä valitse tiliote, jonka tallensit koneelle aikaisemmin.

Kun olet valinnut tiliotetiedoston, voit vielä valita aiemmin tallentamasi tuontipohjan (tallentaminen käydään läpi tämän ohjeen kohdassa 2), sekä pankkitilin.

 • Tuontipohjan käyttäminen ei ole välttämätöntä, mutta se nopeuttaa jatkossa tiliotteen tuomista.
 • Tarvittaessa voit lisätä tai muuttaa pankkitilejä kohdasta Asetukset > Pankkitilit ja kassat. Lisää pankkitilin asetuksista pääset lukemaan tästä.

Kun olet valinnut tiedot, paina alareunasta ”Tuonti”.

2. TUOTAVIEN SARAKKEIDEN NIMEÄMINEN

Tiliotteen tuonnin esikatselu näyttää tiedot sarakkeisiin jaoteltuna. Sarakkeille valitaan pudotusvalikoista otsikot, joiden perusteella ohjelma vie tiedot oikeisiin kenttiin.

Valitse otsikot pudotusvalikosta vain seuraaville sarakkeille:

 • KIRJAUSPÄIVÄ: Kirjanpidon päivämäärä
 • MÄÄRÄ EUROA: Summa
 • SAAJA/MAKSAJA: Maksajan tai maksunsaajan nimi
 • VIITE: Viitenumero
 • VIESTI: Tapahtuman selite
 • ARKISTOINTITUNNUS: Arkistointitunnus (valitse vain jos tiliotteella on muuten samanlaisia tapahtumia)
HUOM: Tuonnin esikatselun sarakkeet määrittyvät tuotavan tiedoston perusteella, eli sarakkeet voivat olla eri nimisiä ja eri järjestyksessä. Otsikot valitsemalla ohjelmalle kerrotaan mistä sarakkeesta mikäkin tieto löytyy.

Kun olet valinnut sarakkeille otsikot, valitse sivun alareunasta ”Tuo ja tallenna pohja” (Tuonti-painikkeen vierestä nuolesta). Anna pohjalle nimi.

 • Seuraavalla kerralla voit valita tuonnin ensimmäisessä vaiheessa tallennetun pohjan, ja sarakkeiden otsikot täyttyvät automaattisesti eikä niitä tarvitse valita uudelleen.

Jos et halua tallentaa tuontipohjaa, valitse vain ”Tuonti”.

3. TILITAPAHTUMIEN KÄSITTELY

Tiliotteen tuonnin jälkeen ohjelma yhdistää tilitapahtumat, eli tiliotteella näkyvät maksut (menot) ja suoritukset (tulot) ohjelmassa oleviin laskuihin. Ne tapahtumat, joille ei löydy automaattisesti laskuja, käsitellään käsin.

Katso pankkitapahtumien käsittelyn ohje täältä.

Was this article helpful?

Aiheeseen liittyvät käyttöohjeet

8 kommenttia

  1. Silver

   Hei Tiina,

   Tällähetkellä ohjelmassa ei ole maksuyhteyttä pankin kanssa, mutta saamme sen SimplBooksiin todennäköisesti ensi vuonna.

   Terveisin, Silver Sirel

 1. Jani

  Hei!

  Osaako ohjelma automaattisesti kirjata esim. pankkien palvelumaksut tms. toistuvat kulut tai suoritukset oikealle tilille? Vai pitääkö nekin kirjata aina manuaalisesti?

  1. Silver

   Hei,

   Voit tehdä pankkien palvelumaksuista oletuskirjauksen kohdasta: ASETUKSET/ Ympäristöasetukset> Oletuskirjaukset. Tämä nopeuttaa tiliotteen kirjausten tekemistä.

   Terveisin,

 2. Timo Vakkilainen

  Yllä ohjeesa vihreässä laatikossa lukee:”SimplBooksiin voi tuoda pankkitiliotteen vain csv-muodossa tai xml-muodossa. ”
  Ja hieman alempanana:”Verkkopankista ladattava tiedosto on oltava CSV- tiedostomuodossa.”

  Miten tämä pitäisi ymmärtää? Pankki tarjoaa xml-tiedostoa.

  1. Milla

   Hei Timo,
   Kiitos viestistäsi. Tiedoston tulisi olla csv-muodossa. Korjasin ohjeen, johon oli vahingossa lipsahtanut myös xml-muoto.
   Aurinkoista päivää ja jos lisäkysymyksiä herää, niin autamme mielellämme osoitteessa support@simplbooks.fi.
   Ystävällisin terveisin, Milla 🙂

Jätä kommentti: