eTasku-integraatio

Kuittien tuonti eTaskusta SimplBooks kirjanpito-ohjelmaan onnistuu integraation avulla! Voit kuvata kuitit eTaskun sovelluksella suoraan heidän palveluunsa, josta ne siirtyvät kirjanpitoon.

eTasku on kuittien sähköiseen tallentamiseen ja hallintaan tarkoitettu ohjelma, jota voi käyttää mobiilisovelluksena tai tietokoneen selaimella. Teitpä sitten itse kirjanpitoa tai olet sen ulkoistanut tilitoimistolle – eTasku on hyödyllinen työväline molemmissa tilanteissa!

eTaskuun tallennetut kuitit ja laskut siirtyvät integraation aktivoinnin jälkeen SimplBooksiin automaattisesti kerran vuorokaudessa. Voit myös halutessasi tehdä heti tietojen tuonnin SimplBooksissa manuaalisesti.

eTaskun käyttöönotto

Jotta voit liittää eTaskun SimplBooksiin, sinulla täytyy ensin olla eTaskun käyttäjätili. Sen
pystyt luomaan osoitteessa: https://www.etasku.fi/aloita/

Huomioi, että sinun täytyy kirjautua kirjanpitoyrityksenä, jotta saat yhteyden toimimaan! Yrittäjillä, jotka hoitavat itse kirjanpitonsa, tämä hoituu ottamalla yhteyttä eTaskun asiakaspalveluun.

eTasku Asiakaspalvelu
asiakaspalvelu@etasku.fi
02 480 841 76

Tarkemmat eTaskun käyttöohjeet kirjanpitäjälle löydät täältä.

SimplBooksin yhdistäminen eTaskuun

1. Aktivoi integraatio SimplBooksissa kohdassa ”ASETUKSET > Integraatiot > eTasku > Aktivoi”.


2. Kirjaudu uudessa ikkunassa eTaskuun kirjanpitoyrityksenä. Jos tililläsi on useampi yritys eTaskussa, valitse oikea yritys listasta.

3. Valitse oikean yläkulman valikosta Asiakasasetukset (pääset asetuksiin myös asiakaslistalta valitsemalla rataskuvakkeen yrityksen nimen vierestä).

4. Siirry välilehdelle Ohjelmistointegraatiot. Valitse klikkaamalla SimplBooks > Aktivoi.

5. Kopioi yrityskohtainen autentikointiavain.

6. Siirry takaisin SimplBooksiin ja liitä kopioimasi avain ”Tunniste”-kenttään.

7. Valitse haluatko lähettää SimplBooksissa käyttämäsi tilikartan eTaskuun (suositeltavaa, silloin tiliöinnit voi tehdä valmiiksi siellä).

8. Valitse missä tilassa olevat kuitit tuodaan automaattisesti ohjelmaan (Hyväksytty = vain eTaskussa hyväksytyt kuitit tuodaan automaattisesti).

9. Tallenna. Integraatio on käytössä!

Kun integraatio on luotu, edellisen päivän tositteet tulevat eTaskusta automaattisesti kerran vuorokaudessa SimplBooksiin käsiteltäväksi. Saapuneet tositteet löydät napsauttamalla ohjelman oikeasta yläkulmasta asiakirja-kuvaketta ”Tuodut asiakirjat”.

Tiedot eTaskusta voidaan tuoda myös manuaalisesti, jolloin saat tehtyä tuonnin takautuvasti. Manuaalisen tuonnin voit tehdä samalla ”Tuodut asiakirjat”-sivulla.

Huom: Tuodut asiakirjat voi tällä hetkellä tallentaa vain ostolaskuna. Jatkossa tallennus onnistuu myös kirjanpidon kirjauksena sekä matka- tai kululaskuna.

Jos tuodun ostolaskun tila on ”tallentamaton” tai ”viallinen”, tarkista, että SimplBooksista ostolaskulta löytyy toimittaja, kulutili ja alv.

Ostolaskun numeron voi täyttää eTaskussa kenttään ”tositenumero”. Jos kenttää ei ole täytetty, SimplBooks muodostaa ostolaskun numeron automaattisesti.

Lisätietoa

 • Lähetä tilikartta eTaskuun
  Integraation aktivoinnin yhteydessä voit halutessasi lähettää rajapintaa pitkin SimplBooksissa olevan tilikartan eTaskuun käytettäväksi. Huom! Jos teet SimplBooksissa tilikarttaan muutoksia, tiedot eivät automaattisesti päivity eTaskuun. Tilikartta tulee tällöin käydä erikseen lähettämässä uudelleen SimplBooksissa kohdasta ASETUKSET > Integraatiot > eTasku.

 • Tuotavien kuittien tilan voit valita itse
  Voit halutessasi siirtää tositteiden tiedot SimplBooksiin kuvineen käsittelemättä niitä eTaskussa, mikäli tilaksi on valittu ”Mikä tahansa”. Jos haluat siirtää vain käsiteltyjä ja tarkistettuja kuitteja, valitse tilaksi ”Hyväksytty”.

 • Voit tiliöidä tositteet eTaskussa tai SimplBooksissa
  Jos siirrät tilikartan eTaskuun ja teet tiliöinnit siellä, tulevat tiedot valmiina SimplBooksiin. Jos tuot laskut eTaskusta tiliöimättä, tulee SimplBooksissa täydentää ostolaskulle myös tiliöinnit.

 • Automaattinen tallennus
  Kun automaattinen tallennustoiminto on aktivoitu SimplBooksissa käyttöön, virheettömät tositteet tallennetaan automaattisesti ostolaskuihin.

Was this article helpful?

Aiheeseen liittyvät käyttöohjeet

2 kommenttia

 1. Ulla Pihlaja

  Hei! Tämäpä mieluinen päivitys. Otan varmasti etaskun käyttöön👍 kiitos!

  Ulla

Jätä kommentti: