eTasku-integraatio

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten eTaskusta voi tuoda kuitteja SimplBooksiin.

Kuittien tuonti eTaskusta SimplBooks kirjanpito-ohjelmaan onnistuu integraation avulla! Voit kuvata kuitit eTaskun sovelluksella suoraan heidän palveluunsa, josta ne siirtyvät kerran vuorokaudessa automaattisesti kirjanpitoon. Voit myös halutessasi tehdä heti tietojen tuonnin SimplBooksissa manuaalisesti.

eTasku on kuittien sähköiseen tallentamiseen ja hallintaan tarkoitettu ohjelma, jota voi käyttää mobiilisovelluksena tai tietokoneen selaimella. Teitpä sitten itse kirjanpitoa tai olet sen ulkoistanut tilitoimistolle – eTasku on hyödyllinen työväline molemmissa tilanteissa!

PIKAOHJE

 1. Luo eTaskun käyttäjätili osoitteessa https://www.etasku.fi/aloita/
 2. Integraatio aktivoidaan SimplBooksissa kohdasta Asetukset > Integraatiot > eTasku > Aktivoi.
 3. Kirjaudu erillisessä ikkunassa eTaskuun kirjanpitoyrityksenä. Jos tililläsi on useampi yritys eTaskussa, valitse oikea yritys listasta.
 4. Valitse eTaskussa oikean yläkulman valikosta Asiakasasetukset (pääset asetuksiin myös asiakaslistalta valitsemalla rataskuvakkeen yrityksen nimen vierestä).
 5. Siirry eTaskussa välilehdelle Ohjelmistointegraatiot. Valitse klikkaamalla SimplBooks > Aktivoi.
 6. Kopio yrityskohtainen autentikointiavain
 7. SimplBooksissa liitä kopioimasi yrityskohtainen autentikointiavain sille varattuun kenttään.
 8. Valitse haluamasi asetukset – tallenna ja tämän jälkeen integraatio on käytössä!

Laajempi ohje

Jotta voit liittää eTaskun SimplBooksiin, sinulla täytyy ensin olla eTaskun käyttäjätili. Sen
pystyt luomaan osoitteessa: https://www.etasku.fi/aloita/

Huomioi, että sinun täytyy kirjautua kirjanpitoyrityksenä, jotta saat yhteyden toimimaan! Yrittäjillä, jotka hoitavat itse kirjanpitonsa, tämä hoituu ottamalla yhteyttä eTaskun asiakaspalveluun.

eTasku Asiakaspalvelu
asiakaspalvelu@etasku.fi
02 480 841 76

Tarkemmat eTaskun käyttöohjeet kirjanpitäjälle löydät täältä.

1. Aktivoi integraatio SimplBooksissa kohdassa Asetukset > Integraatiot > Aktivoi.


2. Kirjaudu uudessa ikkunassa eTaskuun kirjanpitoyrityksenä. Jos tililläsi on useampi yritys eTaskussa, valitse oikea yritys listasta.

3. Valitse oikean yläkulman valikosta Asiakasasetukset (pääset asetuksiin myös asiakaslistalta valitsemalla rataskuvakkeen yrityksen nimen vierestä).

4. Siirry välilehdelle Ohjelmistointegraatiot. Valitse klikkaamalla SimplBooks > Aktivoi.

5. Kopioi yrityskohtainen autentikointiavain.

6. Siirry takaisin SimplBooksiin ja liitä kopioimasi avain ”Tunniste”-kenttään.

7. Valitse haluatko lähettää SimplBooksissa käyttämäsi tilikartan eTaskuun (suositeltavaa, silloin tiliöinnit voi tehdä valmiiksi siellä).

8. Valitse missä tilassa olevat kuitit tuodaan automaattisesti ohjelmaan (Hyväksytty = vain eTaskussa hyväksytyt kuitit tuodaan automaattisesti).

9. Tallenna. Integraatio on käytössä!

Kun integraatio on luotu, edellisen päivän tositteet tulevat eTaskusta automaattisesti kerran vuorokaudessa SimplBooksiin käsiteltäväksi. Saapuneet tositteet löydät napsauttamalla ohjelman oikeasta yläkulmasta asiakirja-kuvaketta ”Tuodut asiakirjat”.


Tiedot eTaskusta voidaan tuoda myös manuaalisesti, jolloin saat tehtyä tuonnin takautuvasti. Manuaalisen tuonnin voit tehdä samalla ”Tuodut asiakirjat”-sivulla.

Huom: Tuodut asiakirjat voi tällä hetkellä tallentaa vain ostolaskuna. Jatkossa tallennus onnistuu myös kirjanpidon kirjauksena sekä matka- tai kululaskuna.

Jos tuodun ostolaskun tila on ”tallentamaton” tai ”viallinen”, tarkista, että SimplBooksista ostolaskulta löytyy toimittaja, kulutili ja alv.

Ostolaskun numeron voi täyttää eTaskussa kenttään ”tositenumero”. Jos kenttää ei ole täytetty, SimplBooks muodostaa ostolaskun numeron automaattisesti.

Lisätietoa

 • Lähetä tilikartta eTaskuun
  Integraation aktivoinnin yhteydessä voit halutessasi lähettää rajapintaa pitkin SimplBooksissa olevan tilikartan eTaskuun käytettäväksi. Huom! Jos teet SimplBooksissa tilikarttaan muutoksia, tiedot eivät automaattisesti päivity eTaskuun. Tilikartta tulee tällöin käydä erikseen lähettämässä uudelleen SimplBooksissa kohdasta ASETUKSET > Integraatiot > eTasku.

 • Tuotavien kuittien tilan voit valita itse
  Voit halutessasi siirtää tositteiden tiedot SimplBooksiin kuvineen käsittelemättä niitä eTaskussa, mikäli tilaksi on valittu ”Mikä tahansa”. Jos haluat siirtää vain käsiteltyjä ja tarkistettuja kuitteja, valitse tilaksi ”Hyväksytty”.

 • Voit tiliöidä tositteet eTaskussa tai SimplBooksissa
  Jos siirrät tilikartan eTaskuun ja teet tiliöinnit siellä, tulevat tiedot valmiina SimplBooksiin. Jos tuot laskut eTaskusta tiliöimättä, tulee SimplBooksissa täydentää ostolaskulle myös tiliöinnit.

 • Automaattinen tallennus
  Kun automaattinen tallennustoiminto on aktivoitu SimplBooksissa käyttöön, virheettömät tositteet tallennetaan automaattisesti ostolaskuihin.

Was this article helpful?

Aiheeseen liittyvät käyttöohjeet

4 kommenttia

 1. Ulla Pihlaja

  Hei! Tämäpä mieluinen päivitys. Otan varmasti etaskun käyttöön👍 kiitos!

  Ulla

 2. Petteri

  Moi, etaskun kuitit tulee nykyään paremmin ostolaskuihin kuin aiemmin, mutta nyt on tullut uusi ongelma; kuiteista näkyy tuotuna vain nettosumma – ja siitä vähennettäväalv – eli joudun korjaamaan alvit jokaiseen ostolaskuun Simplbooksissa uudelleen. Tämäon melko rasittavaa

  1. Milla

   Hei,
   Kiitos viestistäsi ja mukava kuulla että kuittien saapuminen on parantunut.
   Laitoin sinulle sähköpostia, jotta saamme ratkaistua myös tämän tilanteen. Muutama eri asia voi vaikuttaa tähän, joten voisin ainakin ensin tarkistaa SimplBooksin asetuksia ja sitten varmistetaan että eTaskun puolella kaikki tuontiasetukset ovat oikein 🙂

Jätä kommentti: