eTasku integraatio

Kuittien tuonti eTaskusta SimplBooks kirjanpito-ohjelmaan onnistuu integraation avulla! Voit kuvata kuitin ja tallettaa sen eTaskuun.

eTasku on kuittien sähköiseen tallentamiseen ja hallintaan tarkoitettu ohjelma, jota voi käyttää mobiili-sovelluksena tai tietokoneen nettiselaimella. Teit sitten itse kirjanpitoa tai olet sen ulkoistanut tilitoimistolle – eTasku on hyödyllinen työväline molemmissa tilanteissa!

eTasku materiaali siirtyy integraation aktivoinnin jälkeen SimplBooksiin automaattisesti kerran vuorokaudessa ja voit myös halutessasi tehdä heti tietojen tuonnin SimplBooksissa.

eTaskun käyttöönotto

Jotta voisit liittää eTaskun SimplBooksiin, sinulla täytyy ensin olla eTaskun käyttäjätili. Sen
pystyt luomaan osoitteessa https://www.etasku.fi/aloita/. Huomioi, että sinun täytyy
kirjautua kirjanpitoyrityksenä, jotta saat yhteyden toimimaan. Yrittäjillä, jotka hoitavat
itse kirjanpitonsa, tämä hoituu ottamalla yhteyttä eTaskun asiakaspalveluun.

eTasku Asiakaspalvelu
asiakaspalvelu@etasku.fi
02 480 841 76

Tarkemmat eTaskun käyttöohjeet kirjanpitäjälle löydät täältä.

SimplBooksin yhdistäminen eTaskuun

 1. Integraation pääset aktivoimaan SimplBooksissa kohdassa ”ASETUKSET – Integraatiot – eTasku > Aktivoi”



2. Kirjaudu eTaskuun kirjanpito yrityksenä


3. Siirry eTaskun oikeassa yläkulmassa kohtaan Valikko > Asiakasasetukset > Ohjelmistointegraatiot > Valitse SimplBooks >

4. API-käyttäjät > Klikkaa käyttäjätunnusta > Aktivoi



5. Kopioi todennustunniste ja lisää se SimplBooksissa olevaan ”Tunniste” kenttään.

Kun integraatio on luotu eTaskun edellisen päivän tositteet tulevat automaattisesti kerran vuorokaudessa SimplBooksiin käsiteltäväksi. Tulleet tositteet löydät kohdasta TOIMINNOT – Ostolaskut > Jotkin asiakirjat odottavat tuontia. Klikkaa jatkaaksesi.

Tiedot eTaskusta voidaan tuoda myös manuaalisesti, jolloin saat tehtyä tuonnin takautuvasti. Manuaalisen tuonnin voit tehdä kohdassa TOIMINNOT – Ostolaskut – Tuo asiakirjat > Tuo eTaskusta.

Huom, tuonnin voi tällä hetkellä tehdä ainoastaan ostolaskuna. Jatkossa teemme päivityksiä, niin että tuonti onnistuu myös kirjanpidon kirjauksena ja matka- tai kululaskuna. Jos ostolaskun tila on ”viallinen”. Tarkista, että SimplBooksin päässä ostolaskulta löytyy ostolaskun numero, toimittaja, kulutili ja alv.

Lisäksi

 • Lähetä halutessasi tilikartta eTaskuun
  Integraation aktivoinnin yhteydessä voit halutessasi lähettää rajapintaa pitkin SimplBooksissa olevan asiakkaan tilikartan eTaskuun käytettäväksi. Huom! Jos teet SimplBooksin päässä tilikarttaan muutoksia, niin tiedot eivät automaattisesti päivity eTaskuun. SimplBooksin päässä integraatio-osion asetuksien takaa tulee tällöin käydä erikseen lähettämässä tilikartta uudelleen eTaskuun.

 • Tuotavien kuittien tilan voit valita itse
  Voit halutessasi siirtää eTaskusta tositteiden tiedot kuvineen käsittelemättä niitä eTaskussa, mikäli tilaksi on valittu ”Mikä tahansa” ja tällöin SimplBooksin päässä tulee käydä ostolaskulle täydentämässä tiliöinnit.

 • Automaattinen tallennus
  Kun toiminto on aktivoitu SimplBooksissa käyttöön, virheettömät tositteet tallennetaan automaattisesti ostolaskuihin.

Was this article helpful?

2 kommenttia

 1. Ulla Pihlaja

  Hei! Tämäpä mieluinen päivitys. Otan varmasti etaskun käyttöön👍 kiitos!

  Ulla

Jätä kommentti: