Pankkitilien ja kassojen lisääminen sekä muuttaminen

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten SimplBooksissa voi lisätä ja muuttaa pankkitilejä ja kassoja.

Laskut merkitään SimplBooksissa maksetuiksi pankkitilin tai kassan kautta. Pankkitili/kassa on aina sidottu johonkin kirjanpidon tiliin. Jos sinulla on esimerkiksi kaksi pankkitiliä, käteiskassa sekä hyvityslaskuja, tarvitset neljä erillistä pankkitiliä/kassaa.

PANKKITILIEN JA KASSOJEN LISÄÄMINEN

Uusi pankki tai kassa lisätään kohdasta Asetukset > Pankkitilit ja kassat > ”Uusi pankkitili/kassa”:

Ohjelma ehdottaa oletuksena pankkitiliä, lisää kassa vaihtamalla tilin tyypiksi kassa.

• Pankkitilit lisätään pankkitileinä, hyvitys- ja korjaustilit sekä käteiskassat lisätään kassoina.
    • Hyvitystilin avulla kohdistetaan hyvityslaskut laskuihin kirjaamalla molemmat maksetuiksi sen kautta.

Valitse tilille sopiva nimi (pankkitilin nimi näkyy myyntilaskuilla) ja lisää muut tiedot.

• Valinta ”Näytä asiakirjoilla” määrittää, haluatko käyttää kyseistä tiliä myös esimerkiksi myyntilaskuilla.
  • IBAN-numero pitää täyttää, jos tiliä käytetään myyntilaskuilla ja laskulle haluaa automaattisen viivakoodin.
  • Valitse pankkitilille tai kassalle tilinumero väliltä 1900-1999.
    • Jos haluamaasi kirjanpidon tiliä ei löydy valmiiksi tilikartasta, voit perustaa uuden tilin kohdasta: Kirjanpito > Tilit > ”Uusi tili” (tarkempi ohje).
  • Tilin kuvaus on vapaaehtoinen, voit halutessasi kirjoittaa tilistä lisätietoja.

Toiminimelle ja henkilöyhtiöille voi lisätä kassatilin yksityisnostoille ja -sijoituksille.

PANKKITILIEN JA KASSOJEN MUUTTAMINEN

Voit muuttaa ohjelmassa jo olevia pankkitilejä/kassoja kohdassa Asetukset > Pankkitilit ja kassat:

Valitse haluamasi pankkitili/kassa klikkaamalla riviä.

• Avautuvan näkymän Toiminnot-valikosta voit asettaa kyseisen tilin oletustiliksi, muokata sitä, lisätä sen näkyviin asiakirjoille, poistaa näkyvistä tai poistaa kokonaan.
  • Oletustili tarkoittaa, että ohjelma ehdottaa tiliä ensimmäisenä kun laskuja kirjataan maksetuksi.
  • Jos haluat muokata pankkitiliä/kassaa valitse valikosta ”Muuta pankkitiliä/kassaa”.