ALV-integraation luonti ja arvonlisäveroilmoituksen lähettäminen verottajalle

Voit lähettää ohjelmasta arvonlisäveroilmoituksen verottajalle sähköisesti yhdellä napin painalluksella. Kaikkien arvonlisäverovelvollisten kannattaa ottaa tämä ominaisuus käyttöön, koska se nopeuttaa arvonlisäveroilmoituksen tekemistä huomattavasti.

Ennen kuin voit lähettää ohjelmasta arvonlisäveroilmoituksia sinun on luotava yhteys SimplBooksin ja Verottajan välillä. Arvonlisäverointegraation luominen vie noin 5 minuuttia.

Tässä ohjeessa kerromme, miten luot verottajan kanssa arvonlisäverointegraation ja lähetät ilmoituksen verottajalle.

PIKAOHJE

1. Tee varmenteen hakemus tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa.

Valitse yrityksen sivulla ”Asetukset” > ”Tekninen rajapinta ja varmenteet”

Tarkista, että rajapinnan käyttötarkoitus on ”Palkkatiedot, ilmoittaa maksamiaan palkkoja ja Palkkatiedot, ilmoittaa palkkoja toisen tahon puolesta”. Vaikka varmennetta käytetään arvonlisäveroilmoituksen lähettämiseen, valitse silti palkkojen käyttötarkoitukset.

Tarkista myös, että rajapinnan käyttötarkoitus on ”Palkkatiedot – Web Service” ja lähetä.

2. Tee varmenteen hakemus valitsemalla ”Hae varmennetta”. Täytä yritystiedot, lähetä hakemus ja saat Verohallinnolta turvasähköpostin, jossa on siirtotunnus ja kertakäyttösalasana.

3. Lisää siirtotunnus ja kertakäyttösalasana SimplBooksissa kohtaan ”ASETUKSET/ Integraatiot/ ALV-integraatio > Aktivoi.”

Pidempi ohje

Ennen arvonlisäverointegraation luontia sinun on haettava tulorekisteristä varmenne.

Varmenteen siirtotunnus ja kertakäyttösalasana lisätään SimplBooksiin ja verottaja aktivoi integraation seuraavana arkipäivänä.

ALV integraation luominen

Kirjaudu tulorekisterin sähköiseen asiointipalveluun ja valitse yritys.

Valitse: ”Asetukset” > ”Tekninen rajapinta ja varmenteet”

Tee hakemus teknisen rajapinnan käyttöönottamiseksi

Valitse seuraavat ja lähetä

Huom! Vaikka varmennetta käytetään arvonlisäveroilmoituksen lähettämiseen, valitse silti palkkojen käyttötarkoitukset.

Lähettämisen jälkeen hae varmennetta

Täytä tiedot ja lähetä

Saat verottajalta tietoturvasähköpostin

Avaa se ja lisää puhelinumeroosi lähetetty PIN-koodi

Saat siirtotunnuksen ja kertakäyttösalasanan

Kirjaudu SimplBooksiin ja valitse ”ASETUKSET- Integraatiot – Alv integraatio > Aktivoi”

Lisää kertakäyttösalasana ja siirtotunnus SimplBooksiin ja tallenna

Arvonlisäveroilmoituksen lähettäminen SimplBooksista

Verottaja aktivoi arvonlisäverointegraation pääsääntöisesti seuraavan työpäivän aikana. Silloin kun integraatio on aktiivinen saat meiltä ilmoituksen SimplBooksin sisäiseen postilaatikkoon.

Arvonlisäveroilmoituksen voit lähettää SimplBooksista kohdasta ”KIRJANPITO > Arvonlisäverolaskelma”

Ilmoituksen tiedot näkyy OmaVerossa vasta seuraavalla arkipäivänä. Mutta älä huolestu, sinun ei tarvitse lähettää ilmoitusta ohjelmasta aikaisemmin kuin tekisit sen OmaVerossa. Verottaja katso ilmoituksen vastaanottamisen hetkeksi sen hetken kun lähetät ilmoituksen SimplBooksista.