Pankkitilien ja kassojen lisääminen sekä muuttaminen

Tässä ohjeessa kerron, miten voit muuttaa sekä lisätä pankki- ja kassatilejä.

PANKKITILIEN JA KASSOJEN MUUTTAMINEN

Pankkitilejä ja kassoja voit muuttaa kohdasta – ”ASETUKSET/ Pankkitilit ja kassat.”

Voit tehdä muutoksen haluttuun tiliin napauttamalla kyseisen tilin rivillä.

pankkitilit1

Auennut ikkunasta voit mm. asettaa kyseisen tilin oletustiliksi. Oletustili tarkoittaa sitä, että ohjelmaa ehdottaa kyseistä tiliä silloin kun kirjataan myyntilaskujen suorituksia tai ostolaskujen maksuja.

Jos haluat muokata pankkitiliä/ kassaa valitse oikealta ”Muuta tiliä/ kassaa”

PANKKITILIEN JA KASSOJEN LISÄÄMINEN

Uuden pankkitilin tai kassan voit lisätä kohdasta – ”ASETUKSET/ Pankkitilit ja kassat> Uusi tili/ kassa”.

Pankki2

Ohjelma ehdottaa ensin pankkitilin lisäämistä, voit lisätä kassan valitsemalla ”tilin tyyppi” valikosta ”kassa”.

Valitse tilille sopiva nimi (pankkitilin nimi kuvataan myyntilaskuilla) ja lisää muut tiedot. Tilin kuvaus on vapaaehtoinen sarake, johon voit kirjoittaa tilistä lisätietoja jos haluat.

Jos haluat käyttää finanssi tilinä jotain tiliä mitä ei löydy tilien valikoimasta voit perustaa uuden tilin (valitse tilinumero 1900-1999 väliltä) kohdasta: ”KIRJANPITO/ Tilit> Uusi tili”

Jos haluat, että uusi perustamansa tili kuvataan myyntilaskuilla käy se lisäämässä myyntilaskuille kohdasta: ”ASETUKSET/ Yrityksen profiili>Pankkitilit”. Yrityksen tietojen lisäämisestä myyntilaskuille voit lukea lisää ohjeesta: ’’Yrityksen tietojen lisääminen laskuille ja tarjouksille”.