Pankkitilien ja kassojen lisääminen sekä muuttaminen

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten voit muuttaa sekä lisätä ohjelmaan pankkitilejä ja kassoja.

Laskut merkitään ohjelmassa maksetuiksi pankkitilin tai kassan kautta. Pankkitili/kassa on aina sidottu johonkin kirjanpidon tiliin. Jos sinulla on esimerkiksi kaksi pankkitiliä, käteiskassa sekä hyvityslaskuja, tarvitset neljä erillistä pankki- ja kassatiliä ohjelmaan.

PANKKITILIEN JA KASSOJEN LISÄÄMINEN

Uusi pankki tai kassa lisätään kohdasta ASETUKSET > Pankkitilit ja kassat > ”Uusi pankkitili/kassa”.

Ohjelma ehdottaa oletuksena pankkitilin lisäämistä, lisää kassa vaihtamalla tilin tyypiksi kassa.

• Pankkitilit lisätään pankkitileinä, hyvitys- ja korjaustilit sekä käteiskassat lisätään kassoina.
    • Hyvitystilin avulla kohdistetaan hyvityslaskut laskuihin kirjaamalla molemmat maksetuiksi sen kautta.
  • Toiminimelle sekä henkilöyhtiöille voi myös lisätä kassatilin yksityisnostoille ja -sijoituksille.

Valitse tilille sopiva nimi (pankkitilin nimi näkyy myyntilaskuilla) ja lisää muut tiedot.

Tilin kuvaus on vapaaehtoinen, voit halutessasi kirjoittaa tilistä lisätietoja.

Jos haluamaasi kirjanpidon tiliä ei löydy valmiiksi tilikartasta, voit perustaa uuden tilin kohdasta: KIRJANPITO > Tilit > ”Uusi tili”. Lue lisää uuden tilin perustamisesta.

• Valitse pankkitilille tai kassalle tilinumero väliltä 1900-1999.

Valinta ”Näytä asiakirjoilla” määrittää, haluatko käyttää kyseistä tiliä myös esimerkiksi myyntilaskuilla.

PANKKI- JA KASSATILIEN MUUTTAMINEN

Pankki- ja kassatilejä muutetaan kohdasta ASETUKSET > Pankkitilit ja kassat.

Valitse haluamasi pankkitili/kassa klikkaamalla riviä.

Avautuvassa ikkunassa voit asettaa kyseisen tilin oletustiliksi. Oletustili tarkoittaa sitä, että ohjelma ehdottaa tiliä ensimmäisenä kun kirjataan myyntilaskujen suorituksia tai ostolaskujen maksuja.

Jos haluat muokata pankkitiliä/kassaa valitse oikean reunan valikosta ”Muuta pankkitiliä/kassaa”.