Oletuskirjaukset

SimplBooksissa voi tallentaa oletuskirjauksia käytetyimmille kirjanpidon kirjauksille. Valmiit oletuskirjaukset nopeuttavat kirjanpidon tekemistä. Voit käyttää oletuskirjauksia jos teet kirjanpidon kirjauksia käsin tai ohjelmaan tuoduista pankkitapahtumista. Laskujen ja suoritusten/maksujen kirjanpidon kirjaukset ohjelma tekee automaattisesti.

Tyypillisiä tilanteita voivat olla esimerkiksi toistuvat kuukausimaksut palveluista, palkat, verotilitapahtumat tai tapahtumat, joissa käytetään montaa kustannuspaikkaa.

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten voit tehdä ja muokata oletuskirjauksia.

OLETUSKIRJAUKSEN TEKEMINEN

Voit luoda uuden oletuskirjauksen joko ohjelman asetuksista tai valmiin kirjanpidon kirjauksen pohjalta.

Oletuskirjauksia tehdään ja muokataan kohdassa Asetukset > Ympäristöasetukset > Oletuskirjaukset.

Luo uusi oletuskirjaus painamalla ”Lisää uusi oletuskirjaus”. Voit muokata tai poistaa luotuja oletuskirjauksia rivin lopussa olevista kuvakkeista.

Luodessasi uuden oletuskirjauksen voit määrittää siihen eri tietoja. Pakolliset tiedot ovat nimi (tulee kirjauksen selitteeksi) ja vähintään kaksi kirjanpidon tiliä. Voit määrittää myös:

• summat (huomioi debet ja kredit)
  • alv-kannat
  • lasketaanko alv brutosta vai netosta

Voit luoda oletuskirjauksen myös valmiin kirjanpidon kirjauksen pohjalta. Avaa kirjanpidon kirjaus kohdasta Kirjanpito > Kirjaukset. Valitse oikealta Toiminnot > Luo oletuskirjaus.

Muuta tarvittaessa tietoja ja klikkaa ”Tallenna”. Oletuskirjaus on nyt tallennettu ja voit käyttää sitä jatkossa kirjanpidon kirjauksia tehdessäsi.

OLETUSKIRJAUSTEN KÄYTTÄMINEN

Voit valita oletuskirjauksen:

• Tehdessäsi kirjanpidon kirjausta kohdasta Kirjanpito > Kirjaukset > Uusi kirjaus.
  • Tallentaessasi pankkitapahtumaa kirjanpidon kirjauksena.

Kun valitset käytettävän oletuskirjauksen ”Oletuskirjaus”-kentän pudotusvalikosta, ohjelma lisää automaattisesti rivejä ja täyttää niille muut oletuskirjaukseen tallennetut tiedot. Voit muokata tietoja, jos jokin tieto onkin eri kuin oletuskirjauksessa.