Käyttöomaisuus

Käyttöomaisuus on omaisuus, joka tuottaa yritykselle tuloa useampana tilikautena.  Käyttöomaisuus voi olla joko kuluva (esim koneet ja laitteet tai rakennukset) tai kulumatonta (esim. maa-alueet ja sijoitukset). Kuluvasta käyttöomaisuudesta tehdään poistoja.

Huomioitava on, että se mikä on jonkulle yritykselle käyttöomaisuutta voi olla toiselle vaihto omaisuutta. Esimerkiksi tietokoneet ovat useimmiten käyttöomaisuutta, mutta jos yritys myy tietokoneita ne ei ole yrityksellä käytössä eikä tuottaa tuloa useampana tilikautena eli ovat vaihto omaisuutta.

SimplBooks-ohjelmassa on kaksi ohjetta käyttöomaisuuden lisäämisestä kirjanpitoon. Molemmassa ohjeessa kerrotaan myös, miten käyttöomaisuudesta tehdään poistoja.

Ohje ”Olemassa olevan käyttöomaisuuden siirtäminen SimplBooks-ohjelmaan” kertoo miten yritykset, joilla on käyttöomaisuutta jo ennen SimplBooks-ohjelman käyttöönottoa voivat lisätä käyttöomaisuuden kirjanpitoon.

Ohje ”Uuden käyttöomaisuuden lisääminen” kertoo miten lisätään sellainen käyttöomaisuus kirjanpitoon, joka on ostettu SimplBooks-ohjelman käyttämisen aikana.