Kirjanpidon kirjauksen tekeminen

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten tehdään uusi kirjanpidon kirjaus.

Alkusaldojen lisäämisestä on erillinen video ohje ja kirjallinen ohje.

UUDEN KIRJAUKSEN TEKEMINEN

Pikaohje

1. Tee uusi kirjaus kohdasta ”KIRJANPITO > Kirjaukset > Uusi kirjaus”
  2. Lisää vähintään 2 tiliä ja täytä ainakin kentät ”päivämäärä”,  ”tili”, ”kredit” ja ”debet”.
  3. Valitse tarvittaessa arvonlisäverokanta ja tallenna kirjaus.

LAAJEMPI OHJE

Tee uusi kirjaus kohdasta ”KIRJANPITO > Kirjaukset > Uusi kirjaus”

Lisää ”kuvaus”, ”päivämäärä”, ”tili”, ”selite” ja ”kredit TAI debet puoli”. Huom. pankkitililtä lähtee raha kreditistä ja tulee debetiin, eli kaikki ostot kirjataan pankkitilin kredit-puolelle.

1. Uusi rivi muodostuu automaattisesti kun debet ja kredit eivät ole tasapainossa
  2. Valitse kirjanpidon tili
  1. (Valitse arvonlisäverokanta tarvittaessa – ohjelma laskee alvin automaattisesti.)
  2. Tallenna kirjaus

Was this article helpful?

Aiheeseen liittyvät käyttöohjeet

8 kommenttia

1. Eino

Ohjelma valittaa että sulkukirjaukset vuodelle 2019 on tekemättä. Kuinka ne tehdään?

1. Silver

Hei,

Saat sulkukirjaukset käyttöön lisäämällä alkusaldojen päivämäärän kohtaan: ASETUKSET/ Ympäristöasetukset/ Yleiset asetukset> Automaattiset kirjaukset alkaen.

1. Silver

Tämän esimerkin kredit kirjaukset on merkitty – merkeillä ja + merkkiset kirjataan SimplBooksissa debettiin.

2. Tuomo Suomalainen

Hei,
    Hoidan rivitaloyhtiön kirjanpitoa ja harkitsen kirjanpito-ohjelman vaihtamista. Onko asuntoyhtiölle valmista tilikarttaa? Poistin kaikki tilit jotka olivat poistettavissa ja avasin asuntoyhtiölle sopivat uudet, mutta tuloslaskeman ja taseen ryhmittelyt ovat aika hankalat. Voiko tuloslaskelman ja taseen ryhmittelyjä muuttaa palvelemaan paremmin asuntoyhtiön tarpeita?

puh. 050 5640230

1. Silver

Hei Tuomo!

Tällä hetkellä asunto osakeyhtiölle ei ole omia tilikarttoja ja raportteja. Lisämme ne ohjelmaan noin kuukauden sisällä.

Taseen ja tuloslaskelman asetuksia voit muuttaa raportin oikeasta yläkulmassa sijaitsevasta hammaspyörästä.

1. Silver

Hei Riikka!

Tällä hetkellä As Oy:t käyttävät SimplBooksissa osakeyhtiön tilikarttaa ja muokkaavat sitä tarpeen mukaan. Lisämme erillisen As Oy:n tilikartan ohjelmaan lomien jälkeen. Pahoitteluni, että ominaisuudessa kestää.