Kirjanpidon kirjauksen tekeminen

Tässä ohjeessa kerron, miten tehdään uusi kirjanpidon kirjaus.

Alkusaldojen lisäämisestä on erillinen video ohje ja kirjallinen ohje.

UUDEN KIRJAUKSEN TEKEMINEN

Pikaohje

1. Tee uusi kirjaus kohdasta ”KIRJANPITO/ Kirjaukset> Uusi kirjaus”
  2. Lisää vähintään 2 tiliä ja täytä ainakin kentät ”päivämäärä”,  ”tili”, ”kredit” ja ”debet”.
  3. Valitse tarvittaessa arvonlisäverokanta ja tallenna kirjaus.

LAAJEMPI OHJE

Tee uusi kirjaus kohdasta ”KIRJANPITO/ Kirjaukset> Uusi kirjaus”

1. Lisää ”kuvaus”, ”päivämäärä”, ”tili”, ”selite” ja ”kredit TAI debet puoli”. Huom. pankkitililtä lähtee raha kreditistä ja tulee debetiin, eli kaikki ostot kirjataan pankkitilin kredit-puolelle.
  2. Lisää rivi painamalla ”Lisää tili”
  3. Valitse kirjanpidon tili
  4. (Valitse arvonlisäverokanta tarvittaessa – ohjelma laskee alvin automaattisesti.)
  5. Tallenna kirjaus