Kirjanpitotilien lisääminen ja muuttaminen

Tässä ohjeessa kerron, miten voit muutta olemassa olevia kijanpitotilejä tai lisäämään uusia.

Uuden tilin lisäämisessä on huomioitava, että tili lisätään oikeaan tiliryhmään.

MITEN MUUTETAAN KIRJANPITOTILEJÄ?

Kirjanpitotilejä voit muuttaa kohdasta – ”KIRJANPITO/ Tilit> ”Valitse sopiva tili”

Tilit1

Tilin valitsemisen jälkeen näet auennut ikkunasta tilin saldon. Voit muokata tiliä napauttamalla: ”Muuta tiliä”

tilit2

MITEN LISÄTÄÄN KIRJANPITOTILEJÄ?

Silloin kun lisäät ohjelmaan uuden tilin on varmistettava, että tili lisätään oikeaan tiliryhmään (oikeaan kohtaan tilikartassa).

SimplBooks-ohjelmaassa on käytössä Suomessa eniten käytetty tilikartta – liikekirjuri. Tilikartassa tilinumerot sijaitsevat:

1000-1999 Tase/ Vastaavaa

2000-2999 Tase/ Vastattavaa

3000-3999 Tuloslaskelma/ Myyntitilit

4000-4999 Tuloslaskelma/ Ostotilit

5000-6999 Tuloslaskelma/ Henkilöstökulut

7000-8999 Tuloslaskelma/ Liiketoiminnan muut kulut

9000-9999 Tuloslaskelma/ Rahoitustuotot sekä kulut ja tilinpäätössiirrot sekä verot

Uuden tilin voit perustaa kohdasta – KIRJANPITO/ Tilit> ”Uusi tili”

tilit3