Kirjanpitotilien lisääminen ja muuttaminen

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten voit muuttaa olemassa olevia kirjanpitotilejä tai lisätä uusia.

Uuden tilin lisäämisessä on huomioitava, että tili lisätään oikeaan tiliryhmään.

MITEN MUUTETAAN KIRJANPITOTILEJÄ?

Kirjanpitotilejä voit muuttaa kohdasta – ”KIRJANPITO > Tilit > ”Valitse haluamasi tili”

Tilin valitsemisen jälkeen näet uudessa ikkunassa tilin saldon. Voit myös muokata tiliä napsauttamalla: ”Muuta tiliä”

MITEN LISÄTÄÄN KIRJANPITOTILEJÄ?

Silloin kun lisäät ohjelmaan uuden tilin on varmistettava, että tili lisätään oikeaan tiliryhmään (oikeaan kohtaan tilikartassa).

SimplBooks-ohjelmassa on käytössä Suomessa eniten käytetty tilikartta – liikekirjuri. Tilikartassa tilinumerot sijaitsevat seuraavasti:

1000-1999 Tase/ Vastaavaa

2000-2999 Tase/ Vastattavaa

3000-3999 Tuloslaskelma/ Myyntitilit

4000-4999 Tuloslaskelma/ Ostotilit

5000-6999 Tuloslaskelma/ Henkilöstökulut

7000-8999 Tuloslaskelma/ Liiketoiminnan muut kulut

9000-9999 Tuloslaskelma/ Rahoitustuotot sekä kulut ja tilinpäätössiirrot sekä verot

Uuden tilin voit luoda kohdasta – KIRJANPITO > Tilit > ”Uusi tili”