Arvonlisäveroasetusten muuttaminen

Arvonlisäveroasetukset ovat valmiina SimplBooksissa ja sinun ei tarvitse muuttaa niitä. Ohjelma osaa laskea arvonlisäverot alv-laskelmalle oikein.

Tässä ohjeessa kerrotaan miten voit halutessasi kuitenkin muuttaa arvonlisäveroasetuksia.

Arvonlisäveroluokkia muutetaan kohdasta ASETUKSET > Ympäristöasetukset > Alv-luokat.

• Alv-luokkia käytetään kirjanpidon kirjauksilla ja ostolaskuilla.
  • Valitun alv-kannan perusteella ohjelma laskee arvonlisäveron ja nostaa tiedot mukaan alv-laskelmalle.
  • Voit muuttaa esimerkiksi alv-kantaan liitettyjä myyntitulojen kirjanpitotilejä.

Myynti- ja ostolaskujen arvonlisäveron oletuskirjauksia muutetaan kohdassa: ASETUKSET > Automaattiset kirjaukset > ”Myyntilaskut” tai ”Ostolaskut”.
Arvonlisäverolaskelman asetuksia muokataan kohdasta: KIRJANPITO > arvonlisäverolaskelma > Napsauta oikealta ylhäältä rataspyörä-kuvaketta.

Valitse avautuvassa ikkunassa oikealta ”Muokkaa raporttia”.

Voit muuttaa raportin asetuksia tarpeen mukaan. Muista tallentaa asetukset sivun alalaidasta.

Voit tältä sivulta myös palauttaa alv-laskelman oletusasetukset käyttöön, millä saa ohjelman viimeisimmät ominaisuudet alv-laskelmalla käyttöön.