Arvonlisäveroasetusten muuttaminen

SimplBooksissa on valmiina tarvittavat arvonlisäveroasetukset, eikä niitä tarvitse muuttaa. Ohjelma laskee arvonlisäverot alv-laskelmalle oikein kirjauksille ja laskuille valitun alv-kannan mukaan.

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten voit halutessasi kuitenkin muuttaa arvonlisäveroasetuksia.

ARVONLISÄVEROKANNAT (ALV-LUOKAT)

Arvonlisäveroluokkia voi muuttaa ja lisätä kohdasta Asetukset > Ympäristöasetukset > Alv-luokat.

Alv-luokkia käytetään kun tehdään laskuja tai kirjanpidon kirjauksia.

• Valitun alv-kannan perusteella ohjelma laskee arvonlisäveron ja nostaa tiedot mukaan alv-laskelmalle.
  • Ohjelmassa on valmiina alv-kannat myös esimerkiksi ulkomaankaupan tarpeisiin.

Alv-luokkia muokataan rivin lopussa olevasta kuvakkeesta.

• Alv-luokkaa muokkaamalla voit muuttaa esimerkiksi alv-kantaan liitettyjä myyntitulojen kirjanpitotilejä.

ARVONLISÄVEROLASKELMAN ASETUKSET

Arvonlisäverolaskelman asetuksia muokataan kohdasta Kirjanpito > Arvonlisäverolaskelma > Raportin asetukset.

Voit muuttaa raportin asetuksia tarpeen mukaan, esimerkiksi lisäämällä kirjanpidon tilejä riveille tai lisätä rivejä eri alv-luokkien alle. Muista tallentaa asetukset sivun alalaidasta.

Voit tältä sivulta myös palauttaa alv-laskelman oletusasetukset tai aikaisemmat omat asetukset, mikäli olet tehnyt muutoksia ja haluat perua ne.