Käyttäjien oikeuksien muuttaminen

SimplBooks-ohjelmassa voi lisätä käyttäjät eri käyttäjäryhmiin ja näille ryhmille voi määrittää eri oikeuksia. Esimerkiksi pääkäyttäjä voi määrittää, että osto-osasto voi tehdä ostolaskuja, mutta ei voi muuttaa kirjanpitokirjauksia.

Tässä ohjeessa kerron, miten voit määrittää oikeuksia olemassa oleville käyttäjäryhmille (johto, kirjanpito, myynti- ja osto-osasto) ja miten voit lisätä uusia käyttäjäryhmiä.

MITEN MUUTETAAN KÄYTTÄJÄRYHMIEN OIKEUKSIA?

Löytyy kohdasta – ”ASETUKSET/ Käyttäjät > Käyttäjäryhmät.”

Käyttäjät2

Valitse auennut välilehdellä sopiva käyttäjäryhmä:

Käyttäjät3

Valitse auennut välilehdellä ”muokkaa käyttäjäryhmää”:

Käyttäjät5

Jokaiselle käyttäjäryhmälle voi määrittää, mitä tietoja he saa katsoa, muuttaa tai poistaa. Esimerkiksi myyntiosastolle voi jättää aktiiviseksi vain myynteihin liittyvät toiminnot, kuten myyntilaskujen tekemisen ja myyntiraporttien katsomisen.

MITEN LISÄTÄÄN UUSI KÄYTTÄJÄRYHMÄ?

Uuden käyttäjäryhmän voit lisätä kohdasta – ”ASETUKSET/ Käyttäjät> Käyttäjäryhmät.”

Käyttäjät2

Valitse auennut välilehdeltä ”Uusi ryhmä”:

Käyttäjät6