Asiakas- tai toimittajalistan tuonti ohjelmaan

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten voit tuoda SimplBooksiin suurempia määriä asiakkaita tai toimittajia.

SimplBooksissa sama yritys tai henkilö voi olla sekä asiakas että toimittaja.

Toimittajalista tuodaan ohjelmaan samalla tavalla kuin asiakaslista, mutta asiakas muutetaan tarvittaessa toimittajaksi tuonnin jälkeen.

ASIAKAS- JA TOIMITTAJALISTAN TUONTI

Ohjelmaan voi tuoda asiakkaita ja toimittajia csv- tai xml-muotoisena tiedostona.

Voit tuoda asiakkaita tai toimittajia ohjelmaan kohdasta Liikekumppanit > Asiakkaat ja toimittajat > Toiminnot > Asiakkaiden tuonti.

Valitse tuotava tiedosto ja paina alareunasta ”Tuonti”.

Määritä sarakkeille otsikot pudotusvalikoista. Pakollisia kenttiä on kaksi:

  • Nimi = ”Yritys tai henkilö”
  • Katuosoite = ”Katuosoite”

Näkyviin tulevat sarakkeet riippuvat tuotavan listan sisällöstä. Voit esimerkiksi määrittää myös y-tunnuksen ja sähköpostiosoitteen.

Kun olet valinnut haluamillesi sarakkeille otsikot, paina ”Tuonti”.

HUOM: Tuonnin esikatselun sarakkeet määrittyvät tuotavan tiedoston perusteella, eli sarakkeet voivat olla eri nimisiä ja eri järjestyksessä. Otsikot valitsemalla ohjelmalle kerrotaan mistä sarakkeesta mikäkin tieto löytyy.

Ohjelma tunnistaa jos samoilla tiedoilla on jo järjestelmässä tietoja, ja kysyy miten haluat toimia päällekkäisten tietojen kanssa.

ASIAKKAAN MUUTTAMINEN TOIMITTAJAKSI

Jos et ole määrittänyt tuotavan liikekumppanin tyypille omaa saraketta, ohjelma tuo tiedot oletuksena asiakkaina. Halutessasi voit muuttaa asiakkaan toimittajaksi kohdasta Liikekumppanit > Asiakkaat ja toimittajat > valitse haluamasi asiakas.

Valitse oikealta Toiminnot-valikosta ”Muuta asiakasta/toimittajaa”.

Vaihda valinta asiakkaasta toimittajaksi, voit jättää tarvittaessa molemmat valinnat voimaan eli sama liikekumppani on sekä asiakas että toimittaja (heille voi silloin tallentaa sekä osto- että myyntilaskuja).

HUOM: Liikekumppaneille voi määritellä yksityiskohtaisiakin tietoja, kuten alv-luokan sekä kirjanpidon tilit myyntiin ja ostoihin. Nämä yksityiskohtaisemmat tiedot voi kuitenkin jättää pääsääntöisesti määrittämättä.

SimplBooksin oletusasetukset kattavat tavanomaiset tilanteet ja suosittelemme liikekumppanikohtaisten asetusten käyttöä vain erikoistilanteissa.

Tarkemmat ohjeet asiakkaiden ja toimittajien tietojen muokkaamisen löydät täältä.

Was this article helpful?

Aiheeseen liittyvät käyttöohjeet

Jätä kommentti: