Asiakkaan ja toimittajan tietojen katselu sekä muokkaaminen

Tässä ohjeessa kerron, mitkä ovat hyödyllisimmät  toiminnot välilehdillä asiakkaat ja toimittajat sekä miten voit lisätä uuden asiakkaan tai toimittajan.

TÄRKEIMMÄT OMINAISUUDET VÄLILEHDELLÄ ASIAKKAAT JA TOIMITTAJAT?

Asiakkaat ja toimittajat näet kohdasta – ”LIIKEKUMPANIT”/ ”Asiakkaat” tai ”Toimittajat”> Valitse sopiva asiakas tai toimittaja.

Asiakkaat:toimittajat1

Asiakkaan tai toimittajan valitsemisen jälkeen aukeaa uusi välilehti:

Asiakkaat:toimittajat2

Toimittajan tai asiakkaan saldo tarkoittaa, että kuinka paljon asiakkaalta tai toimittajalta on saatavaa (velka sinun yritykselle) tai kuinka paljon yritys on sille velkaa.

Kohdassa ”muistiot” näet kaikki sähköpostilla lähetetyt tarjoukset ja myyntilaskut.

Välilehdellä näet kaikki tehdyt myynti sekä ostolaskut ja oikealla olevassa valikossa pääset tekemään uusia laskuja.

Oikealta olevasta valikosta voit myös poistaa asiakkaan tai toimittajan, sekä muuttaa sen tietoja.

MITEN LISÄTÄÄN UUSI ASIAKAS TAI TOIMITTAJA?

Uuden asiakkaan tai toimittajan voit lisätä kohdasta – ”LIIKEKUMPPANIT”/ ”Asiakkaat” tai ”Toimittajat”> ”Lisää uusi asiakas” tai ”Lisää uusi toimittaja”

Asiakkaat:toimittajat3

Seuraavaksi kerron lisää joistakin tietokentistä:

• Muoto/titteli>Jos syötät yritysmuodon ja yrityksen nimen erikseen kuvataan asiakasluettelossa kyseinen asiakas ilman yritysmuotoa ja myyntilaskuille lisätään yritysmuoto yrityksen nimeen eteen.
  • Y-tunnus>Ei ole pakollinen tieto, mutta suosittelemme sen lisäämistä koska silloin ohjelma tarkistaa onko jo kyseistä Y-tunnusta käytetty, se estää tilanteen missä asiakas tai toimittaja tulee lisättyä tuplasti.
  • Yhteistyökumppani>Koska asiakas voi olla samalla myös toimittaja ei ole SimplBooksissa näitä eritelty ja voit valita molemmat vaihtoehdot.
  • Asiakkaan asetukset>Voit määrittää jokaiselle asiakkaalle omat maksuehdot. Jos et muuttaa maksuehtoja, ohjelma käyttää oletusasetuksia.

Asiakas ja toimittaja lisätään rekisteriin myös silloin kun teet ensimmäisen laskun asiakkaalle tai toimittajalle.