Asiakkaan ja toimittajan tietojen katselu sekä muokkaaminen

Tässä ohjeessa kerrotaan, mitkä ovat hyödyllisimmät  toiminnot välilehdellä ”Asiakkaat ja toimittajat”, sekä miten voit lisätä uuden asiakkaan tai toimittajan.

TÄRKEIMMÄT OMINAISUUDET ASIAKKAAT JA TOIMITTAJATVÄLILEHDELLÄ

Asiakkaat ja toimittajat näet kohdasta LIIKEKUMPPANIT > Asiakkaat ja toimittajat > Valitse haluamasi asiakas/toimittaja.

Asiakkaan/toimittajan valitsemisen jälkeen aukeaa uusi välilehti:

Asiakkaan/toimittajan saldo näyttää kuinka paljon asiakkaalta on saatavaa tai toimittajalle on velkaa, eli heidän velkansa yrityksellesi tai kuinka paljon sinun yrityksesi on heille velkaa.

Kohdassa ”muistiot” näet kaikki sähköpostilla lähetetyt tarjoukset ja myyntilaskut.

Sivun alaosassa näet kyseisen liikekumppanin viimeisimmät myynti- ja ostolaskut. Oikealla olevasta valikosta pääset tekemään uusia laskuja.

Oikealla olevasta valikosta voit myös poistaa asiakkaan/toimittajan, sekä muuttaa heidän tietojaan.

MITEN LISÄTÄÄN UUSI ASIAKAS TAI TOIMITTAJA?

Uusi asiakas/toimittaja lisätään kohdasta LIIKEKUMPPANIT > Asiakkaat ja toimittajat > Lisää uusi asiakas/toimittaja

Tarkempi kuvaus joistakin tietokentistä:

• Y-tunnus > Ei ole pakollinen tieto, mutta suosittelemme sen lisäämistä. Silloin ohjelma tarkistaa onko kyseistä y-tunnusta jo käytetty, ja estää tilanteen missä asiakas tai toimittaja tulee lisättyä tuplasti.
    • Lisäksi verkkolaskut lähetetään ohjelmasta y-tunnuksen perusteella.
  • Asiakkaan/toimittajan asetukset > Voit määrittää jokaiselle asiakkaalle/toimittajalle esimerkiksi oman maksuehdon, kirjanpidon tilejä sekä laskupohjia. Jos et muuta näitä tietoja, ohjelma käyttää oletusasetuksia.

Asiakas/toimittaja lisätään rekisteriin myös silloin kun teet heille ensimmäisen laskun.