Asiakkaan ja toimittajan tietojen katselu sekä muokkaaminen

Tässä ohjeessa kerrotaan, mitkä ovat hyödyllisimmät  toiminnot välilehdellä ”Asiakkaat ja toimittajat”, sekä miten voit lisätä uuden asiakkaan tai toimittajan.

TÄRKEIMMÄT OMINAISUUDET ASIAKKAAT JA TOIMITTAJATVÄLILEHDELLÄ

Asiakkaat ja toimittajat näet kohdasta LIIKEKUMPPANIT > Asiakkaat ja toimittajat > Valitse haluamasi asiakas/toimittaja.

Asiakkaan/toimittajan valitsemisen jälkeen aukeaa uusi välilehti:

Asiakkaan/toimittajan saldo näyttää kuinka paljon asiakkaalta on saatavaa tai toimittajalle on velkaa, eli heidän velkansa yrityksellesi tai kuinka paljon sinun yrityksesi on heille velkaa.

Kohdassa ”muistiot” näet kaikki sähköpostilla lähetetyt tarjoukset ja myyntilaskut.

Sivun alaosassa näet kyseisen liikekumppanin viimeisimmät myynti- ja ostolaskut. Oikealla olevasta valikosta pääset tekemään uusia laskuja.

Oikealla olevasta valikosta voit myös poistaa asiakkaan/toimittajan, sekä muuttaa heidän tietojaan.

MITEN LISÄTÄÄN UUSI ASIAKAS TAI TOIMITTAJA?

Uusi asiakas/toimittaja lisätään kohdasta LIIKEKUMPPANIT > Asiakkaat ja toimittajat > Lisää uusi asiakas/toimittaja

Tarkempi kuvaus joistakin tietokentistä:

 • Y-tunnus > Ei ole pakollinen tieto, mutta suosittelemme sen lisäämistä. Silloin ohjelma tarkistaa onko kyseistä y-tunnusta jo käytetty, ja estää tilanteen missä asiakas tai toimittaja tulee lisättyä tuplasti.
  • Lisäksi verkkolaskut lähetetään ohjelmasta y-tunnuksen perusteella.
 • Asiakkaan/toimittajan asetukset > Voit määrittää jokaiselle asiakkaalle/toimittajalle esimerkiksi oman maksuehdon, kirjanpidon tilejä sekä laskupohjia. Jos et muuta näitä tietoja, ohjelma käyttää oletusasetuksia.

Asiakas/toimittaja lisätään rekisteriin myös silloin kun teet heille ensimmäisen laskun.

Was this article helpful?

Aiheeseen liittyvät käyttöohjeet

2 kommenttia

 1. Anneli

  Ohjeissa sanotaan, että jos en muuta maksuehtoja, ohjelma käyttää oletusasetuksia, mutta mistä löydän nuo oletusasetukset?
  Tähän saakka luulin, että maksuehto 0 tarkoittaa 0 päivää, mutta eihän se niin ollutkaan. Laitoin sen vuoksi toimittajien maksuaikakenttään 14, mutta ohjelma näyttää laittavan siinä tapauksessa eräpäiväksi kuluvan päivän (ainakin, jos kirjaan ostolaskun jälkikäteen niin, että eräpäivä on mennyt jo ohi), tai joskus ihan muuta. Eikö se lisääkään laskun päivämäärään maksuaikakentässä olevaa lukua?
  Miten sitten laitan maksuajan, jos haluan laittaa siihen nolla päivää?

  1. Milla

   Hei Anneli,
   Ohjelmassa on vain yleinen oletusasetus, jota ei valitettavasti pääse itse muokkaamaan ja katselin juuri että tällä hetkellä tuon 0 päivän asettaminen ei valitettavasti ole mahdollista.
   Mikäli lisäkysymyksiä herää tai haluatte käydä tätä tarkemmin läpi, niin autamme mielellämme 🙂

Jätä kommentti: