Asiakkaan ja toimittajan tietojen katselu sekä muokkaaminen

Tässä ohjeessa kerrotaan, mitkä ovat hyödyllisimmät  toiminnot välilehdellä ”Asiakkaat ja toimittajat”, sekä miten voit lisätä uuden asiakkaan / toimittajan.

TÄRKEIMMÄT OMINAISUUDET VÄLILEHDELLÄ ASIAKKAAT JA TOIMITTAJAT?

Asiakkaat ja toimittajat näet kohdasta – ”LIIKEKUMPANIT > Asiakkaat ja toimittajat” > Valitse haluamasi asiakas / toimittaja.

Asiakkaan / toimittajan valitsemisen jälkeen aukeaa uusi välilehti:

Toimittajan / asiakkaan saldo tarkoittaa, että kuinka paljon asiakkaalta tai toimittajalta on saatavaa, eli heidän velka sinun yritykselle tai kuinka paljon sinun yritys on heille velkaa.

Kohdassa ”muistiot” näet kaikki sähköpostilla lähetetyt tarjoukset ja myyntilaskut.

Asiakkaan sivun alhaalla näet kaikki tehdyt myynti sekä ostolaskut ja oikealla olevassa valikossa pääset tekemään uusia laskuja.

Oikealta olevasta valikosta voit myös poistaa asiakkaan / toimittajan, sekä muuttaa heidän tietoja.

MITEN LISÄTÄÄN UUSI ASIAKAS TAI TOIMITTAJA?

Uuden asiakkaan / toimittajan voit lisätä kohdasta – ”LIIKEKUMPPANIT > Asiakkaat ja toimittajat > Lisää uusi asiakas / toimittaja”

Tarkempi kuvaus joistakin tietokentistä:

  • Muoto/titteli > Jos syötät yritysmuodon ja yrityksen nimen erikseen kuvataan asiakasluettelossa kyseinen asiakas ilman yritysmuotoa ja myyntilaskuille lisätään yritysmuoto yrityksen nimeen eteen.
  • Y-tunnus > Ei ole pakollinen tieto, mutta suosittelemme sen lisäämistä koska silloin ohjelma tarkistaa onko jo kyseistä Y-tunnusta käytetty, se estää tilanteen missä asiakas tai toimittaja tulee lisättyä tuplasti. Verkkolaskut lähtevät lisäksi Y-tunnuksen perusteella.
  • Asiakkaan asetukset > Voit määrittää jokaiselle asiakkaalle omat maksuehdot. Jos et muuttaa maksuehtoja, ohjelma käyttää oletusasetuksia.

Asiakas / toimittaja lisätään rekisteriin myös silloin kun teet ensimmäisen laskun asiakkaalle / toimittajalle.

Was this article helpful?

Aiheeseen liittyvät käyttöohjeet

Jätä kommentti: