Ostolaskujen maksaminen SimplBooksista

Pankkiyhteydet nopeuttavat kirjanpidon tekemistä huomattavasti. Pankkiyhteydellä näet SimplBooksin etusivulla pankkitilin saldon, ja pankkitilin tapahtumat tulevat automaattisesti ohjelmaan kerran päivässä. Maksut ja suoritukset kohdistuvat laskuihin automaattisesti kun tiedot täsmäävät, eikä kirjanpidon kirjauksia tarvitse lisätä ohjelmaan käsin.

Pankkiyhteyksien aktivointi onnistuu muutamassa minuutissa verkkopankkitunnuksilla. Pankkitapahtumien tuonnin ja pankkitilin saldon etusivulle saat käyttöön heti.

Halutessasi voit ottaa käyttöön myös maksuominaisuuden, jonka avulla maksat laskuja suoraan SimplBooksista. Maksuyhteyden aktivointi kestää yleensä muutaman päivän.

Tässä ohjeessa kerromme miten maksuyhteys aktivoidaan ja miten maksat laskuja SimplBooksista.

Pankkiyhteyden aktivoimiseen liittyvän ohjeen löydät täältä ja pankkitapahtumien käsittelyyn täältä.

MAKSUYHTEYDEN AKTIVOIMINEN

Pankkiyhteyden luomisen jälkeen pankkiyhteyden tarjoaja Aiia lähettää sinulle työpäivän aikana sähköpostilla linkin lisätietolomakkeeseen.

• Lomakkeen tiedot on täytettävä mikäli haluat maksaa laskuja suoraan ohjelmasta.
  • Lomakkeella kysytyt tiedot ovat lakisääteisiä, ja maksupalvelujen tarjoajien on niitä kysyttävä.

Aiia käsittelee allekirjoitetun lomakkeen noin viikon sisällä ja aktivoi maksuominaisuuden. Saat maksujen aktivoinnista ilmoituksen sähköpostilla.

Voit sen jälkeen maksaa ostolaskuja suoraan SimplBooksista.

LASKUJEN MAKSAMINEN

Ostolaskut ovat ohjelmassa kohdassa Toiminnot > Ostolaskut. Avaa lasku ja tarkista laskun tiedot.

• Viitenumero voi olla suomalaisen standardin mukainen tai RF-alkuinen kansainvälinen viite. Jos laskulla ei ole viitenumeroa, jätä kenttä tyhjäksi.
  • Toimittajan tiedoissa tulee olla IBAN-muotoinen tilinumero sekä SWIFT-koodi.

Pääset tarkistamaan ja muokkaamaan toimittajan tietoja muokkaustilassa olevalta laskulta Laskun tiedot -kohdasta:

Tätä kautta tehdyt muutokset tallentuvat myös toimittajan tietoihin kun lasku tallennetaan.

Kun laskun tiedot ovat kunnossa, valitse Toiminnot-valikosta ”Maksa pankissa”.

Maksun yhteydessä voit valita maksetaanko lasku eräpäivänä vai kuluvana päivänä. Jos pankkisi ei tue eräpäivänä maksamista PSD2-yhteyksien kautta, käytetään maksussa kuluvaa päivää.

Kun olet vahvistanut maksun pankkitunnuksilla, maksun tiedot lähtevät pankkiin. Laskun tila ohjelmassa muuttuu ”Lähetetty pankkiin”. Lasku muuttuu tilaan ”Maksettu”, kun maksupäivän tilitapahtumat tulevat SimplBooksiin.

Osuuspankin asiakas - klikkaa tästä

Osuuspankki ei tue laskujen maksamista tulevaisuuteen valittuna päivänä PSD2-yhteyden kautta, joten OP:n asiakkaille vain kuluvana päivänä maksaminen on toistaiseksi mahdollista. Tiedotamme mikäli asia muuttuu.

Nordean asiakas - klikkaa tästä

Nordea ei salli erikoismerkkejä maksunsaajan nimessä (esim. ääkköset, ü). Sallitut merkit Nordealla maksettaessa ovat: a-z A-Z 0-9 .,: -+ “’ /\ €$£₤ sekä välilyönti muualla kuin nimen alussa.