Hyvityslaskun tekeminen

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten laaditaan hyvityslaskuja ja miten hyvityslaskut kuitataan maksetuksi.

Ohjeessa kerrotaan miten pääset laatimaan hyvityslaskun myyntilaskulle, mutta myös ostolaskuissa on täysin samanlainen tapa .

Pikaohje

1. Avaa lasku, jolle haluat tehdä hyvityslaskun kohdasta – ”TOIMINNOT > Myyntilaskut”
  2. Valitse oikealta valikosta ”Laadi hyvityslasku”
  3. Merkitse hyvityslasku ja lasku maksetuksi samalle päivälle

LAAJEMPI OHJE – MITEN HYVITYSLASKU LAADITAAN?

Mene kohtaan – ”TOIMINNOT > Myyntilaskut” > Valitse lasku jolle haluat tehdä hyvityslaskun.

L

Laskun avaamisen jälkeen valitse oikealta: ”Laadi hyvityslasku”.

Jos haluat tehdä hyvityslaskun ostolaskulle, toimi samalla tavalla. Avaa ostolasku jolle haluat tehdä hyvityslaskun ja valitse oikealta: ”Laadi hyvityslasku”.

MITEN HYVITYSLASKU JA LASKU MERKITÄÄN MAKSETUKSI?

Lasku ja sen hyvityslasku on merkittävä maksetuksi samalle päivälle. Laskut voi merkitä maksetuksi esimerkiksi kassatilin kautta. Laskut pääset merkitsemään maksetuksi avaamalla laskun ja valitsemalla oikealta: ”Merkitse maksetuksi”.

Kassatili voi siis olla erillinen hyvitystilin näitä tilanteita varten. Kun hyvitystili on olemassa voitte kuitata sekä laskun tai maksamattoman osan laskusta sekä saman suuruisen hyvityslaskun maksetuksi hyvitystilille, jolloin laskut tulevat maksetuksi ja kaikki hyvitykset näkyvät yhden tilin alla.

1. Perustakaa uusi kirjanpidon tili esimerkiksi ”1990 rahasiirrot matkalla” kohdassa KIRJANPITO – Tilit > UUSI TILI.

2. Kohdassa ASETUKSET – Pankkitilit ja kassat > perustakaa myös UUSI TILI. Nimeksi esim ”Hyvitystili” ja kirjanpitotiliksi valitkaa ”1990 rahasiirrot matkalla” ja tehkää tästä kassatili.

3. Mikäli haluatte hyvittää koko laskun kuittaa lasku, sekä hyvityslasku maksetuksi tililtä hyvitystili.

LISÄTIETOJA

Laskujen merkitseminen maksettuksi

Lisää siitä miten laskuja merkitään maksetuksi pääset lukemaan ohjeista: ”Myyntilaskun merkitseminen maksetuksi” ja  ”Ostolaskun merkitseminen maksetuksi”