Hyvityslaskun tekeminen

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten SimplBooksissa tehdään hyvityslaskuja ja miten ne kuitataan maksetuksi.

Ohjeessa käydään läpi miten hyvityslasku tehdään myyntilaskulle, mutta myös ostolaskuille voi tehdä hyvityslaskun vastaavalla tavalla.

Pikaohje

  1. Avaa lasku, jonka haluat hyvittää kohdasta Toiminnot > Myyntilaskut.
  2. Valitse oikealta Toiminnot-valikosta ”Laadi hyvityslasku”.
  3. Täytä tiedot ja tallenna hyvityslasku.
  4. Merkitse hyvityslasku ja lasku maksetuksi samalle päivälle.

LAAJEMPI OHJE

Hyvityslaskuja tehdään kohdasta TOIMINNOT > Myyntilaskut.

Valitse lasku jolle haluat tehdä hyvityslaskun.

Laskunäkymässä valitse oikealta Toiminnot-valikosta ”Laadi hyvityslasku”. Muuta tietoja tarvittaessa tarvittaessa ja tallenna.

  • Laskun numero. Myyntilaskun numero + H kirjain muodostavat hyvityslaskun numeron.
  • Hinta. Ohjelma ehdottaa oletuksena hyvitettävän myyntilaskun summia. Summat voi muuttaa, jos esimerkiksi hyvitetään laskusta vain osa.

Jos haluat tehdä hyvityslaskun ostolaskulle, toimi samalla tavalla. Avaa ostolasku jolle haluat tehdä hyvityslaskun ja valitse ”Laadi hyvityslasku”.

MITEN HYVITYSLASKU JA LASKU KOHDISTETAAN?

Lasku ja sen hyvityslasku merkitään maksetuksi samalle päivälle. Laskujen hyvitetty osuus merkitään maksetuksi Hyvitykset-kassatilin kautta.

Uusissa ympäristöissä se on valmiina hyvityksiä ja oikaisuja varten. Jos kassatiliä ei ole vielä omassa ympäristössäsi, se kannattaa perustaa. Kun kassatili on kerran luotu, sen kautta voi kuitata maksetuksi sekä laskun (tai maksamattoman osan laskusta) sekä saman suuruisen hyvityslaskun. Näin laskut näkyvät ohjelmassa oikein maksettu-tilassa ja kaikki hyvitykset näkyvät yhden tilin alla.

KATSO MITEN PERUSTAT HYVITYKSET-KASSATILIN

1. Perusta uusi kirjanpidon tili ”1990 Siirrot ja korjaukset”, jos sitä ei ole vielä ohjelmassa. Tili perustetaan kohdassa ”KIRJANPITO > Tilit > Uusi tili”.

2. Luo uusi kassa kohdassa ”ASETUKSET > Pankkitilit ja kassat > Uusi tili/kassa”. Nimeksi esim. ”Hyvitykset” ja kirjanpitotiliksi ”1990 Siirrot ja korjaukset”. Valitse tyypiksi ”Kassa”.

3. Merkitse sekä lasku että hyvityslasku maksetuksi uudelta kassatililtä ”Hyvitykset”.

Avaa lasku ja valitse oikealta ”Merkitse maksetuksi”.

Valitse tiliksi Hyvitykset ja tallenna. Merkitse hyvityslasku maksetuksi samalla tavalla. Hyvityslaskun summa on tässä näkymässä miinusmerkkinen.

Was this article helpful?

Aiheeseen liittyvät käyttöohjeet

Jätä kommentti: