Myynti- ja ostolaskujen automaattisten kirjausten muuttaminen

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten voit muuttaa laskujen automaattisia kirjauksia.

Huomioi, että ohjelma tekee automaattisia kirjauksia vasta silloin kun alkusaldot on lisätty ohjelmaan. Alkusaldojen lisäämisestä voit lukea ohjeesta: Alkusaldojen lisääminen 


MITEN MUUTETAAN OSTO- JA MYYNTILASKUJEN OLETUSTILEJÄ?

Ennen oletusten muuttamista, tarkista ovatko automaattiset kirjaukset päällä.
Klikkaa tästä lisäohjeisiin!

Ennen kuin muutat laskujen oletustilejä tarkista, että ohjelmassa on automaattiset kirjaukset aktivoituna. Automaattiset kirjaukset saat päälle kohdasta:  ”ASETUKSET > Ympäristöasetukset > Yleiset asetukset > Automaattiset kirjaukset alkaen”.

Ohjelma kirjaa myynti- ja ostolaskuilta ostot ja myynnit oletustileille. Esimerkiksi ostot tilille ”4000 Ostot” ja myynnit tilille ”3000 Myynti ALV 24%”.

Oletuskirjauksia voit muuttaa kohdasta: ”ASETUKSET > Automaattiset kirjaukset”. Tältä sivulta voit muuttaa myynti- ja ostolaskujen oletustilien lisäksi myös esimerkiksi matka- ja kululaskujen oletustilejä. Valitse vain oikea välilehti vasemman reunan valikosta.

Myynti- ja ostolaskujen kulu- ja tulotilien lisäksi voit muuttaa välilehdillä myyntisaamisten, ostovelkojen, arvonlisäverovelan ja arvonlisäverosaamisten oletustilejä.

MITEN VOIT MUUTTAA ERI ARVONLISÄVEROLUOKKIEN TILEJÄ MYYNTILASKUILLA?

Kun teet myyntilaskua ja valitset arvonlisäveroluokan, ohjelma kirjaa tulon oletuksena tilille, joka vastaa kyseistä arvonlisäveroluokkaa. Esimerkiksi:

24% Suomi > ohjelma kirjaa tulon tilille ”3000 Myynti ALV 24%”

14% Suomi > ohjelma kirjaa tulon tilille ”3001 Myynti ALV 14%”

10% Suomi > ohjelma kirjaa tulon tilille ”3002 Myynti ALV 10%”

Myynnit on kirjattava veroluokittain eri tileille, koska ne raportoidaan arvonlisäveroilmoituksella eri kohdissa. Jos haluat muuttaa myyntilaskujen arvonlisäveroluokkien oletustilejä, voit tehdä sen kohdasta: ”ASETUKSET > Ympäristöasetukset > Alv-luokat”. Valitse alv-luokka ja muokkaa.

Muista muuttaa silloin myös arvonlisäverolaskelman asetuksia.

Ota huomioon että osto- ja myyntilaskujen kirjanpidon tileihin voi vaikuttaa myös muokkaamalla tuotteiden ja liikekumppanien asetuksia.

Was this article helpful?

Aiheeseen liittyvät käyttöohjeet

Jätä kommentti: