Myynti- ja ostolaskujen automaattisten kirjausten muuttaminen

Tässä ohjeessa kerron, miten voi muuttaa laskujen automaattisia kirjauksia.

On huomioitava, että ohjelma tekee automaattisia kirjauksia vasta silloin kuin käyttäjä on lisännyt alkusaldot. Alkusaldojen lisäämisestä voit lukea ohjeesta: ”Alkusaldojen lisääminen”

MITEN VOI MUUTTAA OSTO- JA MYYNTILASKUJEN OLETUSTILEJÄ

Ennen oletusten muuttamista, tarkista onko automaattiset kirjaukset päällä

Ennen kuin muutat laskujen oletustilejä tarkista, että ohjelmassa on automaattiset kirjaukset aktivoituna. Automaattiset kirjaukset saat päälle kohdasta:  ”ASETUKSET/Ympäristöasetukset/Yleiset asetukset>Automaattiset kirjaukset alkaen”

Automaattiset kirjaukset1

Ohjelma kirjaa myynti- ja ostolaskujen tekemisen vaiheessa ostot ja myynnit oletus tileille. Esimerkiksi ostot tilille ”4000 ostot ALV 24%” ja myynnit tilille ”3000 myynti ALV 24%”.

Myyntilaskujen oletuskirjauksia voit muuttaa kohdasta: ”ASETUKSET/ Automaattiset kirjaukset/ Myyntilaskut”>Valitse sopivat tilit

Ostolaskujen oletuskirjauksia voit muuttaa kohdasta: ”ASETUKSET/ Automaattiset kirjaukset/ Ostolaskut”>Valitse sopivat tilit

Auttomaattiset kirjaukset2

Myynti- ja ostolaskujen kulu- ja tulotilien lisäksi voit muuttaa välilehdillä myyntisaamisten, ostovelkojen, arvonlisäverovelan ja arvonlisäverosaamisten oletustilejä.

MITEN VOI MUUTTAA ERI ARVONLISÄVEROKANTOJEN TILEJÄ MYYNTILASKUILLA?

Silloin kun käyttäjä tekee myyntilaskuja ja valitse eri arvonlisäverokannan, ohjelma kirjaa tulon tilille, joka vastaa kyseistä arvonlisäverokantaa. Esimerkiksi kun käyttäjä tekee myyntilaskun ja valitsee arvonlisäverokannaksi:

24>ohjelma kirjaa tulon tilille ”3000 Myynti ALV 24%”

14>ohjelma kirjaa tulon tilille ”3001 Myynti ALV 14%”

10>ohjelma kirjaa tulon tilille ”3002 Myynti ALV 10%”

Myynnit on kirjattava verokannoittain eri tileille, koska ne täytyy esittää kausiveroilmoituksessa eri kohdissa. Jos haluat muuttaa myyntilaskujen arvonlisäverokantojen oletus tilejä, voit tehdä sitä kohdasta: ”ASETUKSET/Ympäristöasetukset/Arvonlisäveroasetukset”>Valitse sopivat tilit

Automaattiset kirjaukset3