Kuittipohja

SimplBooksissa on voit luoda itse erilaisia asiakirjapohjia myyntilaskuille. Kuittipohjan avulla voit tehdä asiakkaalle esimerkiksi käteiskuitin.

Tässä ohjeessa kerrotaan miten voit tehdä ja muokata kuittipohjia.

Kuittipohjien asetukset ovat kohdassa Asetukset > Ympäristöasetukset > Myyntilaskujen asetukset > Asiakirjapohjat.

Jos olet ottanut ohjelman käyttöön vuoden 2021 jälkeen, ohjelmassa on oletuksena valmis kuittipohja. Voit luoda sen pohjalta uuden muokattavan kuittipohjan kopiointikuvakkeesta, tai luoda täysin uuden kuittipohjan kohdasta ”Lisää uusi laskupohja”.

Avautuvassa näkymässä voit lisätä ja poistaa elementtejä tarpeen mukaan.

Elementtejä lisätään vetämällä moduuleja haluttuun kohtaan asiakirjapohjalle kohdasta ”Moduulien lisäys”.

Kun viet hiiren asiakirjapohjalle lisätyn moduulin päälle, ilmestyy oikeaan yläkulmaan valikko:

• Poista. Poista moduuli asiakirjapohjasta
  • Tietojen muuttaminen. Muokkaa moduulissa näkyviä tietoja kuten hinta, määrä ja tarkempi kuvaus.
  • Asettelun muuttaminen. Muokkaa muotoilua: tekstin väriä, kokoa, lihavointia yms.

Voit esikatsella tehtyä pohjaa valitsemalla oikeasta alakulmasta ”PDF-esikatselu”.

Kuittipohjalle kannattaa antaa nimi, jotta se on helpompi löytää, kun sitä haluaa käyttää.

Tee kuitti luomalla uusi myyntilasku kohdassa Toiminnot > Myyntilaskut > Uusi myyntilasku. Asiakirjapohjat löytyvät sivun vasemmasta reunasta kohdasta Lisätiedot > Asiakirjapohja. Pudotusvalikosta voi valita halutun asiakirjapohjan.