Kululaskun tekeminen

Tässä ohjeessa kerrotaan miten SimplBooksissa tehdään kululaskuja.

Kululaskuilla voi lisätä ohjelmaan kuitteja kuluista, jotka on maksettu yrittäjän tai työntekijän omilla rahoilla. Kuitit lisätään ohjelmaan kululaskuna, ja kululasku maksetaan yrityksen tililtä. Maksun saaja, eli kuluja ilmoittava henkilö voi olla kuka tahansa.

Kululasku tehdään kohdassa Toiminnot > Matka- ja kululaskut > Uusi lasku > Kululasku.

Avautuvassa näkymässä voit lisätä seuraavia tietoja:

• Ilmoittava henkilö. Se henkilö, kenelle kululasku maksetaan.
  • Ilmoitusjakso. Kululaskun ajanjakso.
    • Ilmoittavan henkilön kaikki kuukauden kulut voi lisätä samalle kululaskulle.
  • Päivämäärä. Kululaskun päivämäärä.
  • Lisätiedot. Mahdollista lisätietoa kululaskun sisällöstä.

Kululaskulle voit lisätä useita kuitteja ja kuiteille alarivejä.

• Toimittaja. Ostopaikka, esim. Katrin Kahvila.
  • Päivämäärä. Kulun päiväys. Kulu kirjataan kirjanpitoon tällä päivämäärällä.
  • Tili. Valitse sopiva kirjanpidon tili, esim. 7110 Kahvitarvikkeet.
  • Summa. Tuotteen summa. Voit valita rivien yläpuolelta, syötätkö arvonlisäverolliset vai -verottomat summat.
  • ALV. Valitse alv-kanta.
    • Huom. Jos samalla kuitilla on useampi eri alv-kanta, laita ne omille riveilleen.

Rivien lopussa on neljä kuvaketta:

• Ruksista voit poistaa kyseisen kulun kululaskulta.
  • Suurennuslasista voit klikata summat näkyviin. Erittelee rivin tiedot kuten summa, alv ja yhteissumma.
  • Asiakirja-kuvakkeesta voit liittää kuitin. Voit lisätä tähän kuitin tai muun tositteen kulusta.
  • Plussasta voit lisätä uuden alarivin saman toimittajan alle. Jos samalla kuitilla on useampi eri alv-kanta, tai kulutili on eri, voit lisätä uuden rivin tästä.

HUOM: Ilmoittavia henkilöitä voi lisätä kululaskua tehdessä ja tietoja voi myöhemmin tarkastella ja muokata kohdasta Liikekumppanit > Asiakkaat ja toimittajat.

MUITA AIHEESEEN LIITTYVIÄ OHJEITA: