Automaattiset maksumuistutukset

Tässä ohjeessa kerrotaan miten voit lähettää SimplBooksista automaattisia maksumuistutuksia.

Automaattisia muistutuksia lisätään kohdassa Asetukset > Ympäristöasetukset > Myyntilaskujen asetukset.

• Voit lähettää ohjelmasta automaattisesti muistutuksia kaikille tai vain tietyille asiakkaille.
  • Voit luoda erilaisia viestipohjia, joita automaattisissa muistutuksissa käytetään.
  • Voit määritellä milloin muistutus lähetetään.
    • Voit lähettää muistutuksia jo ennen laskun eräpäivää, eli muistuttaa asiakkaita lähestyvästä eräpäivästä ennakkoon.
    • Muistutuksen voi myös määrittää lähtemään, jos laskusta ei ole tullut suoritusta eräpäivään mennessä tai esimerkiksi viikon sisällä.

Valitse ensin haluatko lähettää muistutuksia kaikille asiakkaille tai ainoastaan valituille. Tämän jälkeen valitse ”Lisää uusi muistutus”.

Valitse milloin haluat automaattiset muistutukset lähettää ja sen jälkeen kohdasta ”Malli” oikeanlainen viestipohja, jota muistutuksissa käytetään.

• Uusia viestipohjia voit luoda klikkaamalla ”Hallitse sähköpostimalleja”, tai ohjelman kohdassa ASETUKSET > Ympäristöasetukset > Viestipohjat > ”Lisää uusi viestipohja”.
    • Voit tehdä omat viestipohjat esimerkiksi ennakkomuistutuksille sekä eräpäivän jälkeen lähetettäville muistutuksille.

Tallenna ympäristöasetukset sivun alareunasta.

Kun haluat lähettää muistutuksia vain tietyille asiakkaille, aktivoi muistutus asiakkaan profiilista kohdassa Liikekumppanit > Asiakkaat ja toimittajat.

• Valitse asiakas, jolle haluat lähettää automaattisia muistutuksia > Muuta asiakasta/toimittajaa.
  • Avaa asiakkaan asetukset ja muuta kohta ”Lähetä maksumuistutuksia” aktiiviseksi.
    • Huom: Tämä valinta tulee näkyviin vain silloin kun automaattiset maksumuistutukset on valittu lähetettäväksi tietyille asiakkaille.