Matkakulujen laskuttaminen asiakkaalta

Voit laskuttaa matkakulut eteenpäin yrityksen asiakkailta.

Tässä ohjeessa kerrotaan miten saat matkakulut siirrettyä matkalaskuilta myyntilaskuille. Voit laskuttaa tällä tavalla päivärahat ja kilometrikorvaukset asiakkaaltasi hetkessä.

Jos et ole tehnyt matkalaskua SimplBooksiin matkakuluista, jotka haluat laskuttaa eteenpäin asiakkaaltasi, katso ensin ohje – Matkalaskun tekeminen.

PIKAOHJE

1. Avaa matkalasku kohdasta ”TOIMINNOT – Matka- ja kululaskut” > avaa klikkaamalla.
  2. Valitse laskutettavan päivärahan tai kilometrikovauksen rivin lopusta ”Luo laskutettava työ”.
  3. Valitse laskutettavalle työlle asiakas, jolta haluat laskuttaa matkakulun ja tallenna työ.
  4. Tee samalle asiakkaalle uusi myyntilasku. Ohjelma ehdottaa laskurivien yläpuolella laskutettavien töiden lisäämistä laskulle. Klikkaa ehdotusta ja matkakulut lisätään myyntilaskullle.

LAAJEMPI OHJE – matkakulujen laskuttaminen asiakkaalta

Avaa matkalasku kohdasta ”TOIMINNOT – Matka- ja kululaskut” > avaa valmis matkalasku klikkaamalla.

Valitse laskutettavan päivärahan tai kilometrikovauksen rivin lopusta ”Luo laskutettava työ”.

Tarkista tiedot ja valitse laskutettavalle työlle asiakas, jolta haluat laskuttaa matkakulun ja tallenna työ.

Tee samalle asiakkaalle uusi myyntilasku kohdasta ”TOIMINNOT – Myyntilaskut > Uusi myyntilasku”.

Sen jälkeen kun olet valinnut asiakkaan jolta haluat laskuttaa kilometrikorvauksen ja/ tai päivärahan ohjelma ehdottaa laskurivien yläpuolella laskutettavien töiden lisäämistä laskulle.

Klikkaa ehdotusta ja matkakulut lisätään myyntilaskulle.

Lisää laskulle tarvittaessa muita rivejä ja tallenna myyntilasku.

Sen jälkeen kun laskutettava työ on lisätty myyntilaskulle, työ poistuu laskutettavien töiden luettelosta.