Matkakulujen laskuttaminen asiakkaalta

Tässä ohjeessa kerrotaan miten saat matkakulut siirrettyä matkalaskuilta myyntilaskuille. Voit laskuttaa tällä tavalla päivärahat ja kilometrikorvaukset asiakkaaltasi hetkessä.

Matkalaskun tekemiseen löydät ohjeen täältä.

Pikaohje:

1. Avaa matkalasku klikkaamalla listasta kohdasta Toiminnot > Matka- ja kululaskut.
  2. Klikkaa laskutettavan päivärahan tai kilometrikorvauksen rivin lopusta plus-painikkeesta ”Luo laskutettava työ”.
  3. Valitse laskutettavalle työlle asiakas, jolta haluat matkakulun laskuttaa ja tallenna.
  4. Seuraavan kerran kun teet kyseiselle asiakkaalle uuden myyntilaskun kohdasta Toiminnot > Myyntilasku > Uusi myyntilasku, ohjelma ehdottaa automaattisesti laskutettavien töiden lisäämistä laskulle. Klikkaa ehdotusta niin matkakulut lisätään myyntilaskulle.

LAAJEMPI OHJE

Avaa matkalasku klikkaamalla listasta kohdasta Toiminnot > Matka- ja kululaskut.

Napsauta laskutettavan päivärahan tai kilometrikorvauksen rivin lopusta plus-painiketta (Luo laskutettava työ).

Avautuvassa näkymässä tarkista tiedot ja määritä laskutettavalle työlle asiakas, jolta haluat laskuttaa matkakulun. Muuta tarvittaessa työntekijä sekä muut tiedot ja tallenna laskutettava työ. Laskutettavan työn tiedot tulevat näkyviin myyntilaskulle.

Kun teet samalle asiakkaalle seuraavan kerran uuden myyntilaskun, ohjelma ehdottaa automaattisesti laskutettavien töiden lisäämistä laskulle. Klikkaa ehdotusta niin matkakulut lisätään myyntilaskulle.

Lisää laskulle tarvittaessa muita rivejä ja tallenna myyntilasku.

HUOM: Kun lasku tallennetaan, laskutettavat työt poistuvat laskutettavien töiden listalta, eikä niitä voi enää palauttaa sinne myyntilaskulta. Jos haluat lisätä laskulle vain osan laskutettavista töistä, poista niiden rivit laskulta ennen tallentamista.