Myyntilaskun merkitseminen maksetuksi

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten merkitset myyntilaskuja maksetuksi.

SimplBooksissa ostolaskujen maksut ovat maksuja ja myyntilaskujen saadut maksut suorituksia.

PIKAOHJE

1. Avaa myyntilasku jonka haluat merkitä maksetuksi kohdasta Toiminnot > Myyntilaskut.
  2. Valitse oikealta kolme pistettä > Merkitse maksetuksi.

LAAJEMPI OHJE

Myyntilaskut merkitään suoritetuksi kohdassa Toiminnot > Myyntilaskut.

Jos myyntilaskuja on paljon, voit käyttää halutun laskun löytämiseksi suodatusta. Suodatusta pääset käyttämään painamalla Etsi-kentän oikealla puolella olevaa suodattimen kuvaa.

Avaa haluamasi myyntilasku klikkaamalla. Kun olet avannut myyntilaskun, voit merkitä sen maksetuksi oikean yläkulman valikosta.

Avautuvassa näkymässä voit muokata seuraavia tietoja:

• Tili/kassa. Valitse tästä pankkitili jolle maksu on suoritettu.
    • Ohje pankkitilien lisäämiseen löytyy täältä.
    • Hyvitetyt laskut ja hyvityslaskut merkitään maksetuksi hyvitystilille.
  • Summa. Maksun todellinen summa.
    • Ohjelma ehdottaa automaattisesti laskun maksamatta olevaa summaa.
    • Jos maksettu summa on pienempi kuin laskun summa, lasku jää ”maksamatta”-tilaan.
    • Jos suoritus on suurempi kuin laskun summa, ohjelma merkitsee laskun ”maksettu”-tilaan ja suorituksen ylimääräinen osuus liitetään asiakkaaseen. Näet sen kyseisen asiakkaan tiedoista kohdasta ”Liikekumppanit > Asiakkaat ja toimittajat”. Ylimääräisen suorituksen osuuden voi kohdistaa esimerkiksi seuraavaan laskuun.
  • Lisätiedot. Voit lisätä tähän kenttään mahdollisia lisätietoja maksuun liittyen.
  • Päivämäärä. Muista tarkistaa, että päivämäärä vastaa maksun todellista päivää.

Jos asiakkaalla on kohdistamattomia suorituksia, ohjelma ehdottaa niitä automaattisesti kun merkitset laskua maksetuksi.

• Kohdistamattomat suoritukset näet myös kohdassa Toiminnot > Suoritukset.
  • Voit lukea suorituksista ja niiden käsittelystä tarkemmin ohjeesta.