Myyntilaskun merkitseminen maksetuksi

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten pääset merkitsemään myyntilaskuja suoritetuksi.

Ostolaskun maksuja sanotaan maksuiksi ja myyntilaskujen maksuja suorituksiksi.

Pikaohje

1. Avaa myyntilasku jonka haluat markitä suoritetuksi kohdasta – ”TOIMINNOT/ Myyntilaskut”
  2. Valitse oikealta ”Merkitse maksetuksi”

LAAJEMPI OHJE – MISTÄ PÄÄSEE MERKITSEMÄÄN MYYNTILASKUJA SUORITETUKSI?

Myyntilaskuja pääset merkitsemään suoritetuksi myyntilaskunäkymässä, kohdassa –      ”TOIMINNOT/ Myyntilaskut”>Valitse sopiva lasku.

Suoritus2

Jos myyntilaskuja on paljon voit käyttää sopivan laskun löytämiseksi suodatusta. Suodatusta pääset käyttämään painamalla ”Etsi” sarakkeen oikealla olevaa suodattimen kuvaa.

MITEN MYYNTILASKUT MERKITÄÄN SUORITETUKSI?

Sen jälkeen kun olet valinnut ja avanut sopivan myyntilaskun valitse oikealta valikosta> ”Merkitse maksetuksi”

Suoritus3

Seuraavassa näkymässä valitse sopiva pankkitili tai kassa. Siitä miten lisätään pankkitilejä ja kassoja pääset lukemaan ohjeesta ”Pankkitilien ja kassojen lisääminen sekä muuttaminen”

Ohjelma ehdottaa oletuksena laskun summaa.

Jos laskun suoritus on pienempi kun laskun summa, toteutunut suoritus merkitään summa sarakkeeseen, silloin ohjelma ei merkitse laskua ”maksettu” tilaan.

Jos suoritus on isompi kun lasku, toteutunut maksu merkitään summa sarakkeeseen ja ohjelma merkitse laskun suoritetuksi (maksettu tilaan). Ylimääräinen suoritus liitetään asiakkaaseen ja näet sen valitsemalla kyseinen asiakkaan kohdasta: ”Liikekumppanit/ Asiakkaat”