Automaattisen viitenumeroinnin lisääminen myyntilaskuille

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten voit lisätä automaattisen viitenumeron myyntilaskuille ja miten viitenumero luodaan.

MITEN AUTOMAATTINEN VIITENUMERO LISÄTÄÄN MYYNTILASKUILLE?

Automaattisen viitenumeroinnin voit lisätä laskuille kohdasta – ”ASETUKSET > Ympäristöasetukset > Laskujen asetukset > Laskun viitenumero” 

Voit määrittää luoko ohjelma viitenumeron jokaiselle laskulle erikseen (laskun mukaan) tai käyttääkö ohjelma samaa viitenumeroa samalla asiakkaalla (asiakkaan mukaan).

KUMPAA VIITENUMEROINTIA ON PAREMPI KÄYTTÄÄ?

Asiakkaalle on helpompi jos yritys käyttää asiakkaan mukaista viitenumerointia, koska silloin asiakas voi maksaa laskun aina samalla viitenumerolla.

Yritykselle on taas helpompi käyttää laskun mukaista viitenumerointia, koska silloin laskuja ja suorituksia (laskujen maksuja) on helpompi yhdistää.

MITEN OHJELMA LUO VIITENUMERON?

Laskun mukaisen viitenumeron ohjelma luo vuoden viimeisistä kahdesta numerosta, neljä numeroisesta toistumattomasta numerosta ja tarkastusnumerosta. Esimerkiksi 1812347 = vuosi 2018 + 4 numeroa + tarkistusnumero.

Asiakkaan mukainen viitenumero koostuu numerosta 9, neljä numeroisesta toistumattomasta numerosta ja tarkastusnumerosta. Esimerkiksi 912347 = numero 9 + 4 numeroa + tarkistusnumero


Huom! Mikäli haluat käyttää omia viitenumeroita, voit muokata viitenumerokenttää, mutta sinun tulee ottaa huomioon että viitenumeroiden tulee olla Suomalaisen standardin mukaisia. Erilaisia viitenumerolaskureita löytyy helposti netistä hakemalla.

Was this article helpful?

Aiheeseen liittyvät käyttöohjeet

4 kommenttia

 1. Kirsi Kavasto

  Miksi laskun kirjoittainen ei onnistu? Herjaa viitenumeron virheellisyyttä. Olen tehnyt täsmälleen ohjeen mukaan. Toisissa laskuissa se onnistuu ja toisissa ei vaikka eroja viitenumeroiden kirjoittamisessa ei ole

  1. Silver

   Hei Kirsi! Pahoittelut tilanteesta! Voisit kirjoittaa minulle tarkan virhekoodin ja viitenumeron ja tarkistaa tilanteen. Tarvittaessa voit lähettää tiedot myös sähköpostilla support@simplbooks.fi

 2. Eino Mäkitalo

  Jos haluan tuoda muualla synnytetyt laskut systeemiin ei saisi pakottaa viitenumeroa ohjelmasta

  1. Silver

   Hei,

   Voit ottaa viitenumerot pois käytöstä kohdasta ASETUKSET/ Ympäristöasetukset/ Myyntilaskujen asetukset/ Laskun viitenumero> Ei käytössä.

Jätä kommentti: