Automaattisen viitenumeroinnin lisääminen myyntilaskuille

Tässä ohjeessa kerron, miten voit lisätä automaattisen viitenumeron myyntilaskuille ja miten viitenumeron luodaan.

MITEN AUTOMAATTINEN VIITENUMERO LISÄTÄÄN MYYNTILASKUILLE?

Automaattisen viitenumeroinnin voit lisätä laskuille kohdasta – ”ASETUKSET/ Ympäristöasetukset/ Laskujen asetukset> Laskun viitenumero”

Viitenumero1

Voit määrittää luoko ohjelma viitenumeron jokaiselle laskulle erikseen (laskun mukaan) tai käyttääkö ohjelma samaa viitenumeroa samalla asiakkaalla (asiakkaan mukaan).

KUMPAA VIITENUMEROINTIA ON PAREMPI KÄYTTÄÄ?

Asiakkaalle on helpompi jos yritys käyttää asiakan mukaista viitenumerointia, koska silloin asiakas voi maksaa laskun aina samalla viitenumerolla.

Yritykselle on taas helpompi käyttää laskun mukaista viitenumerointia, koska silloin laskuja ja suorituksia (laskujen maksuja) on helpompi yhtistää.

MITEN OHJELMA LUO VIITENUMERON?

Laskun perusteisen viitenumeron luo ohjelma vuoden viimeisistä kahdesta numerosta, neljän luvuisesta toistumattomasta numerosta ja tarkastusnumerosta. Esimerkiksi 1812347=vuosi 2018+4 numeroa+tarkistusnumero

Asiakkaan perusteinen viitenumero koostuu numerosta 9, neljän luvuisesta toistumattomasta numerosta ja tarkastusnumerosta. Esimerkiksi 912347=numero 9+4 numeroa+tarkistusnumero