Automaattisen numeroinnin muuttaminen myyntilaskuilla, ostolaskuilla, tarjouksilla tai varastokirjauksilla

Tässä ohjessa kerrotaan, miten voit muuttaa  automaattista numerointia laskuilla, tarjouksilla ja varastokirjauksilla.

Automaattinen numerointi tarkoittaa, että sinun ei tarvitse lisätä numeroa jokaiselle laskulle ym., vaan ohjelma luo numeron automaattisesti ja numerot luodaan hyvän kirjanpitotavan mukaisesti järjestyksessä.

Mistä voit muuttaa laskujen, tarjousten ja varastokirjausten automaattista numerointia?

Huom: Ohjelmassa on oletuksena myös automaattisen numeroinnin asetukset, eli muutoksia tarvitsee tehdä vain jos et halua käyttää ohjelman oletusasetuksia.

Automaattista numerointia voit muuttaa:

Myyntilaskut:ASETUKSET > Ympäristöasetukset > Myyntilaskujen asetukset (kuvassa nro 1)

Tarjoukset: ASETUKSET > Ympäristöasetukset > Tarjousten asetukset (kuvassa nro 2)

Ostolaskut: ASETUKSET > Ympäristöasetukset > Ostolaskujen asetukset (kuvassa nro 3)

Varastokirjaukset: ASETUKSET > Ympäristöasetukset > Varastojen asetukset (kuvassa nro 4)

Miten automaattisen numeroinnin kaava luodaan?

Ohjelmassa seuraavien merkkien tarkoitus on:

• Y = Vuosi
  • M = Kuukausi
  • D = Päivä
  • 1-5N määrittää numerosarjan pituuden

Merkit erotetaan toisistaan %-merkillä.

Muutamia esimerkkejä:

%Y3N= 18001 (vuoden 2018 ensimmäinen lasku, vuosiluvun jälkeen kolmen numeron sarja)
%Y%M%4N= 18030001 (vuoden 2018 maaliskuun ensimmäinen lasku, kuukauden jälkeen neljän numeron sarja)

Numeron kaavassa voi käyttää myös joitain aakkosia ja välimerkkejä, esimerkiksi: ML-%Y%M-3N= ML-1801-001 (vuoden 2018 ensimmäinen myyntilasku).

Huomioi, että kaavassa numero ennen N-kirjainta määrittää laskunumeroiden pituuden ja jos määritelty numerosarja loppuu, numerointi alkaa alusta. Esimerkiksi %2N tarkoittaa, että numerot jatkuu 1-99 ja sen jälkeen numerointi alkaa alusta. Suosittelemme tästä syystä käyttämään myös vuoden ja/tai kuukauden numeroa laskunumeroissa, se estää laskunumeroiden toistumisen.