Automaattisen numeroinnin muuttaminen myyntilaskuilla, ostolaskuilla, tarjouksilla tai varastokirjauksilla

Tässä ohjessa kerron, miten voit muuttaa  automaattista numerointia laskuilla, tarjouksilla ja varastokirjauksilla.

Automaattinen numerointi tarkoittaa, että sinun ei tarvitse lisätä numeroa jokaiselle laskulle ym: lle, vaan ohjelma luo sen automaattisesti ja numerot luodaan järjestyksessä.

Missä voi muuttaa laskujen, tarjouksien ja varastokirjausten automaattista numerointia ?

Automaattisen numeroinnin voit muuttaa:

myyntilaskuilla kohdasta: ”ASETUKSET/ Ympäristöasetukset> Laskujen asetukset” (kuvassa nr. 3)

tarjouksilla kohdasta: ”ASETUKSET/ Ympäristöasetukset> Tarjousten asetukset” (kuvassa nr. 4)

ostolaskuilla kohdasta: ”ASETUKSET/ Ympäristöasetukset> Ostolaskujen asetukset” (kuvassa nr. 5)

varastokirjauksilla kohdasta: ”ASETUKSET/ Ympäristöasetukset> Varastojen asetukset” (kuvassa nr. 6)

Automaattinen numerointi1

Miten automaattisen numeroinnin numero luodaan?

Ohjelmassa seuraavien merkkien tarkoitus on:

Y=vuosi

M=kuukausi

D=Päivä

1-5N määrittää numerosarjan pituuden

Mainitut merkit on erotettava toisistaan % merkillä.

Muutamia esimerkkejä:

%Y3N= 18001 (Vuoden 2018 ensimmäinen lasku)

%Y%M%4N= 18010001 (Vuoden 2018 tammikuun ensimmäinen lasku)

Laskussa voi käyttää myös jotain aakkosia ja välimerkkejä, esimerkiksi: ML-%Y%M-3N= ML-1801-001 (Vuoden 2018 ensimmäinen myyntilasku)

On huomioitava, että kaavassa numero ennen N-kirjainta määrittää laskunumeroiden pituuden ja jos määritelty rumerosarja loppuu numerointi alkaa alusta. Esimerkiksi %2N tarkoittaa, että numerot jatkuu 1-99 ja sen jälkeen numerointi alkaa alusta. Suositteln käyttämään vuoden ja/tai kuukauden numeroa laskunumeroissa, se estää laskunumeroiden toistumisen.