Toistuvien laskujen luominen (kausilaskutus)

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten teet ja lähetät toistuvia myyntilaskuja. Myyntilaskun tekemiseen voit tutustua ohjeessa Uuden myyntilaskun tekeminen.

Voit tehdä mistä tahansa SimplBooksissa tehdystä myyntilaskusta toistuvan laskun. Kausilaskutusominaisuus sisältyy PLUS- ja TOIMISTO-paketteihin.

TOISTUVAN LASKUN LUOMINEN

Toistuvia laskuja tehdään kohdassa Toiminnot > Myyntilaskut.

Tee ensin myyntilasku valitsemalla ”Uusi myyntilasku”, tai avaa klikkaamalla aiemmin tekemäsi myyntilasku, josta haluat muodostaa toistuvan laskun.

Valitse oikealta Toiminnot-kohdasta ”Tee laskusta toistuva”.

HUOM: Jos et näe valikossa ”Tee laskusta toistuva” -toimintoa, sinulla on todennäköisesti käytössä jokin muu kuin PLUS- tai TOIMISTO-paketti.

Määritä avautuvassa näkymässä toistuvan laskun tiedot.

• Laskutusväli voi olla viikko, kuukausi, 3 kuukautta, 6 kuukautta tai vuosi.
  • Kausi määrittyy laskutusvälin mukaan.
    • Edeltävä kausi – Luodaan kuukausilasku esim. 1.10. syyskuulta.
    • Kuluva kausi – Luodaan kuukausilasku esim. 1.10. lokakuulta.
    • Seuraava kausi – Luodaan kuukausilasku esim. 1.10. marraskuulta.
  • Alkaa:
    • Toistuvan laskutuksen aloituspäivä (lasku luodaan kausittain tämän päivän mukaan).
    • HUOM: Ohjelma ei luo toistuvia laskuja takautuvasti.
  • Voit myös määrittää ohjelman lähettämään laskun automaattisesti joko sähköpostilla tai verkkolaskuna.

LASKUN TOISTUVUUDEN MUOKKAAMINEN

Kun haluat muokata toistuvien laskujen asetuksia, tee muutokset aina viimeisimpään luotuun toistuvaan laskuun.

Avaa viimeisin luotu toistuva lasku. Löydät toistuvan laskun asetukset laskurivien alta, klikkaa ”Muuta asetuksia”.

Jos esimerkiksi haluat laittaa laskutuksen tauolle, muuta napsauttamalla kohdasta ”Aktiivinen” ja tallenna. Toistuvan laskun tilanne näkyy sen jälkeen laskun tiedoissa.

Jos haluat ottaa toistuvan laskutuksen uudelleen käyttöön kyseiselle asiakkaalle, voit muokata toistuvuusasetuksia ja klikata toistuvuuden taas aktiiviseksi. Ohjelma ei luo laskuja takautuvasti, ja kertoo milloin seuraava toistuva lasku taas luodaan.