Ennakkolaskun tekeminen

Ennakkolasku on lasku, jolla pyydetään suoritusta ennen kuin kauppa tai palvelu lähetetään. Ennakkolasku ei ole myyntilasku, myyntilaskun tekemisestä voit lukea täältä.

Tässä ohjeessa kerron, miten tehdään ennakkolasku, miten se merkitään maksetuksi ja miten ennakkolaskusta laaditaan myyntilasku.

Pikaohje

1. Tee ennakkolasku kohtasta – ”TOIMINNOT/ Ennakkolaskut>Uusi ennakkolasku”. Lähetä lasku asiakkaalle
  2. Merkitse ennakkolasku maksetuksi
  3. Tee ennakkolaskusta myyntilasku

1. MITEN TEHDÄÄN UUSI ENNAKKOLASKU?

Ennakkolaskun voit tehdä kohdasta – ”TOIMINNOT/ Ennakkolaskut>Uusi ennakkolasku”

Ennakkolaskun numero luodaan samalla tavalla, kuin myyntilaskun, mutta laskun numeron jälkeen tulee kirjain: E.

Ennakkolasku on muuten samanlainen kuin myyntilasku, mutta ennakkolaskulla on ennakkomaksuprosentti (oletuksena 50%).

Tallentamisen jälkeen ohjelma tekee ennakkolaskulle automaattisen finanssikirjauksen (tiliöinnin):

Debet-> Myyntisaamiset 1700

Kredit-> Lyhytaikaiset saadut ennakot 2860

Kirjauksen näet laskun alaosassa

Laskun voit lähettää asiakkaalle valitsemalla laskun tallennuksen jälkeen oikealta ”Lähetä lasku”.

2. MITEN ENNAKKOLASKU MERKITÄÄN MAKSETUKSI

Avaa ennakkolasku kohdasta – ”TOIMINNOT/ Ennakkolaskut”

Valitse ”Merkitse maksetuksi”

Suorituksen tallentamisen jälkeen ohjelma tekee automaattisen finanssikirjauksen (tiliöinnin):

Debet-> Valittu pankki tai kassatili

Kredit-> Myyntisaamiset 1700

Suorituksen näet kohdasta – ”TOIMINNOT/ Suoritukset”

3. MITEN ENNAKKOLASKUSTA TEHDÄÄN MYYNTILASKU?

Avaa ennakkolasku kohdasta – ”TOIMINNOT/ Ennakkolaskut”

Valitse ”Laadi ennakkolaskusta myyntilasku”

Myyntilaskun loppusummasta vähennetään ennakkomaksun summa.

Myyntilaskun tallentamisen jälkeen ohjelma tekee automaattisen finanssikirjauksen (tiliöinnin) ennakkomaksun osalta:

Debet-> Lyhytaikaiset saadut ennakot 2860

Kredit-> Myyntitili

Kirjauksen näet myyntilaskun alaosassa