Olemassa olevan käyttöomaisuuden siirtäminen SimplBooks-ohjelmaan

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten voit siirtää käyttöomaisuuden SimplBooksiin tilanteessa, jossa yrityksellä on käyttöomaisuutta jo ennen ohjelman käyttöönottoa. Sitä miten lisätään ohjelmaan uusi (ostettu ohjelman käytön aikana) käyttöomaisuus, voit lukea ohjeesta:  ”Uuden Käyttöomaisuuden lisääminen”. Tässä ohjeessa kerrotaan myös miten pääset tekemään poistoja käyttöomaisuudesta, joka on ollut yrityksellä jo ennen SimplBooks-ohjelman käyttöönottoa.

Käyttöomaisuuden lisäämisen tapa riippuu poistomenetelmästä. Käyttöomaisuus lisätään kirjanpitoon vähän eri tavalla riippuen siitä tehdäänkö käyttöomaisuudesta menojäännöspoistoja tai tasapoistoja. Seuraavaksi on kuvattu molemmat vaihtoehdot.

MITEN SIMPLBOOKSIIN SIIRRETÄÄN MENOJÄÄNNÖSPOISTETTAVA KÄYTTÖOMAISUUS?

1.Uuden käyttöomaisuuden voit luoda kohdasta – ”KIRJANPITO > Käyttöomaisuus > Uusi käyttöomaisuus.”

2. Lisää ”Uusi käyttöomaisuus” välilehdellä käyttöomaisuudelle nimi, jäännösarvo, käyttöomaisuustili ja päivämäärä milloin otit SimplBooks-ohjelman käyttöön. Huom, muuta myös vuosipoisto prosentiksi 0%.

Koska menojäännöspoistot tehdään välilehdellä ”kirjaukset”, sinun ei tarvi täyttää kenttää ”Ensimmäinen poistokirjaus”.

Tallenna käyttöomaisuus ja valitse ”Laadi uudet poistokirjaukset”

3.Menojäännöspoistot voit tehdä kohdasta: “KIRJANPITO > Kirjaukset > Uusi kirjaus”

Valitse ”Uusi kirjaus” välilehdellä taseen (esim. 1165) ja tuloslaskelman (esim. 6870) tilit mihin haluat tehdä poiston.

MITEN SIMPLBOOKSIIN SIIRRETÄÄN TASAPOISTETTAVA KÄYTTÖOMAISUUS?

1.Uuden käyttöomaisuuden voit luoda kohdasta – ”KIRJANPITO > Käyttöomaisuus > Uusi käyttöomaisuus.”

2.Lisää ”Uusi käyttöomaisuus” ikkunassa käyttöomaisuudelle sopiva nimi, poistoprosentti, hankintahinta ja hankintapäivämäärä. Täytä myös kenttä ”Ensimmäinen poistokirjaus.”

Huom, tasapoistomenetelmä käytettäessä ohjelmaan on lisättävä käyttöomaisuuden alkuperäinen hankintahinta ja hankintapäivämäärä, silloin ohjelmaa laskee poistot ja jäännösarvon automaattisesti. Tehdyt poistot ja jäännösarvon näet käyttöomaisuuden tallentamisen jälkeen. Ohjelma jatkaa poistokirjausten tekemistä sinun määrittämien tietojen mukaisesti.

Jos tulevaisuudessa haluat säilyttää aikaisemmat poistot ja muuttaa poistomenetelmää, avaa käyttöomaisuus ja valitse ”Lisää uusi käyttöomaisuuden muutos”. Silloin voit muuttaa tietoja ja lisätä uuden  poistoprosentin (vuosi) . Esimerkiksi, jos olet suunnitellut poistamaan 4000 euron käyttöomaisuuden neljässä vuodessa ja haluat muuttaa vuoden päästä poistoaikaa viideksi vuodeksi. Lisää arvoksi 3000€ ja 20%.

Was this article helpful?

Aiheeseen liittyvät käyttöohjeet

Jätä kommentti: