Alkusaldojen lisääminen

Ensimmäisessä osassa kerrotaan, miten lisätään alkusaldot aloittavalle yritykselle. Toisessa osassa kerrotaan, miten lisätään saldot yritykselle, jolla on toimintaa jo ennen SimplBooks-ohjelman käyttöönottoa.

Ennen alkusaldojen lisäämistä ohjelmaan ei voi tehdä kirjanpito kirjauksia.

Huom! SimplBooksin kirjauksiin ei lisätä miinus-merkkisiä lukuja. Merkki määräytyy kirjauspuolen mukaan. Esimerkiksi, jos pääomassa on miinusmerkkinen luku, kirja se kreditin sijasta debetiin.

ALKUSALDOJEN LISÄÄMINEN ALOITTAVALLE YRITYKSELLE

Siitä huolimatta, että yrityksellä ei ole ollut alkusaldoja on tehtävä alkusaldojen lisäys ennen kirjanpito kirjausten tekemistä. Silloin on syötettävä yhdelle tilille ”nolla saldo”.

Pikaohje

1. Lisää alkusaldot kohdasta – ”KIRJANPITO > Kirjaukset > Uusi kirjaus”
  2. Valitse ”Tilien alkusaldot?” > ”Kyllä”
  3. Lisää nollasaldo mihin tahansa tilille
  4. Tallenna

LAAJEMPI OHJE

Lisää alkusaldot kohdasta: ”KIRJANPITO > Kirjaukset > Uusi kirjaus”

Auenneen välilehden pakolliset tiedot:

1. Lisää: Kuvaus (esimerkiksi alkusaldot)
  2. Lisää: Päivämäärä (tilikauden alkupäivämäärä, usein vuoden ensimmäinen päivä)
  3. Valitse: Tilien alkusaldot? > Kyllä
  4. Lisää valitsemalle tilille nolla saldo (esimerkiksi syötä 0€ ”tilille pankki 1710”)
  5. Paina > Tallenna kirjaus

ALKUSALDOJEN LISÄYS JO TOIMIVALLE YRITYKSELLE

Pikaohje

1. Lisää alkusaldot kohtasta – ”KIRJANPITO > Kirjaukset > Uusi kirjaus”
  2. Valitse ”Tilien alkusaldot? ” > ”Kyllä”
  3. Lisää ensin tuloslaskelman saldot (jos otat ohjelman käyttöön tilikauden keskellä) ja sitten taseen saldot.
  4. Tallenna

LAAJEMPI OHJE

Lisää alkusaldot kohdasta: ”KIRJANPITO > Kirjaukset > Uusi kirjaus”

Jos otat ohjelman käyttöön tilikauden alussa

Lisää

1. Kuvaus (esimerkiksi alkusaldot)
  2. Lisää: Päivämäärä (tilikauden alkupäivämäärä, usein vuoden ensimmäinen päivä)
  3. Valitse:  ”Tilien alkusaldot?” > Kyllä
  4. Lisää taseen saldot – Varat (vastaava) debetiin ja velat (vastattavaa) kreditiin.
  5. Kirjaa myös ”tilikauden voitto” tilin saldo tilille ”edellisten tilikausien voitto”.
  6. Tarkista, että debet=kredit (saldo täsmää).
  7. Tallenna

Jos otat ohjelman käyttöön tilikauden keskellä

Lisää

1. Kuvaus (esimerkiksi alkusaldot)
  2. Lisää: Päivämäärä (päivämäärä, jonne edellinen kirjanpito on jäänyt)
  3. Valitse:  Tilien alkusaldot? > Kyllä
  4. Lisää tuloslaskelman saldot – myynnit kreditiin ja kulut debetiin
  5. Tarkista, että debet-kredit on sama kuin tilikauden voitto taseessa.
  6. Lisää taseen saldot – Varat (vastaava) debetiin ja velat (vastattavaa) kreditiin. Älä lisää taseen tilin saldoa ”tilikauden voitto”.
  7. Tarkista, että debet=kredit (saldo täsmää).
  8. Tallenna