Matkalaskun tekeminen

Matkalaskujen ominaisuudella voit lisätä ohjelmaan työmatkan tiedot. SimplBooks laskee verottomat kilometrikorvaukset, päivärahat ja ateriakorvaukset annettujen tietojen perusteella, sekä tekee tarvittavat kirjanpidon kirjaukset.

Matkalaskuille voit lisätä myös kuitit matkalla tehtyistä ostoksista.

Saat päivärahat ja kilometrikorvaukset tarvittaessa matkalaskuilta myös myyntilaskuille. Niin voit laskuttaa päivärahat ja kilometrikorvaukset halutessasi helposti eteenpäin asiakkaaltasi.

PIKAOHJE

1. Tee uusi matkalasku kohdasta ”TOIMINNOT – Matka- ja kululaskut – Uusi matka- ja kululasku > Matkalasku”
  2. Täytä ”matkalaskun tiedot”. Pakollinen kenttä on ”Ilmoittava henkilö”. Eli henkilö kenelle matkalasku tehdään.
  3. Lisää yksi tai kaikki seuraavista: kilometrikorvaukset, päivärahat, aterioiden määrä ja kuitit.
  4. Huoma kuittien lisäyksessä, että tarkemmat toimittajan tiedot ja kuittinumero eivät ole pakollisia tietoja.
  5. Tallenna

LAAJEMPI OHJE – Miten tehdään uusi matkalasku?

Tee uusi matkalasku kohdasta ”TOIMINNOT – Matka- ja kululaskut – Uusi matka- ja kululasku > Matkalasku”

YLEISET TIEDOT – ”Matkalaskun tiedot”

Täytä ”matkalaskun tiedot”. Pakollinen kenttä on ”Ilmoittava henkilö”. Eli henkilö kenelle matkalasku tehdään.

Verohallinto vaatimusten mukaan matkalaskulle on lisättävä aina myös ”matkan tarkoitus”

KILOMETRIKORVAUSTEN LISÄYS

Lisää lähtöosoite, määränpään osoite sekä kilometrimäärä.

Rivin lopussa olevasta suurennuslasin kuvakkeesta saat auki lisätietokentät, josta voit tarvittaessa muuttaa ajoneuvoa ja korvauksen määrää.

Oletus ajoneuvoa ja korvauksen määrää voit muuttaa kohdasta ”ASETUKSET – Ympäristöasetukset – Matka- ja kululaskujen asetukset > Kilometrikorvausten asetukset”

PÄIVÄRAHOJEN LISÄYS

Lisää matkan alku, loppu ja ateriakorvausten määrä. Jos työnantaja maksaa matkalta ateriakorvauksia, matkalta ei voi maksaa päivärahaa.

Rivin lopussa olevasta suurennuslasin kuvakkeesta saat auki lisätietokentät, josta voit tarvittaessa muuttaa tietoja.

Muuta tarvittaessa päivärahojen määriä. Esimerkiksi silloin kun yritys ostaa työmatkalla ruokaa. Verottajan mukaan työnantajan tarjoamat kaksi ilmaista ateriaa puolittaa päivärahan määrän.

Oletus määränpäätä, päivärahaa, puolipäivärahaa ja ateriakorvauksen hintaa voit muuttaa kohdasta ”ASETUKSET – Ympäristöasetukset – Matka- ja kululaskujen asetukset > Päivärahojen asetukset”

KUITTIEN LISÄYS

Lisää ainakin toimittaja, valitse päiväys ja lisää summa. Toimittajan yleisten tietojen täyttäminen ja kuittinumeron lisäminen ei ole pakollista.

Rivin lopussa olevista valikoista voit lisätä kuitille lisärivejä, esimerkiksi silloin kun samalla kuitilla on montaa arvonlisäverokantaa. Samasta kohdasta voit lisätä kuittiriville myös liitteet (kuittikopiot).

HUOM! Voit maksaa matkalaskun SimplBooksista samalla tavalla kuin voit maksa ohjelmasta ostolaskuja. Jos haluat maksa SimplBooksista laskuja kirjautumatta verkkopankkiin, sinun olisi otettava käyttöön pankkiyhteydet.