Montonio-integraatio

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten voit ottaa käyttöön Montonio-maksulinkit SimplBooksissa.

Montonio on maksupalvelu, jonka avulla asiakkaasi voivat maksaa laskusi helposti maksulinkistä. Kun otat integraation käyttöön SimplBooksissa, saat lisättyä laskujen sähköpostiviestiin maksupainikkeen tai -linkin. Kun lähetät laskut sähköpostilla, asiakkaasi voivat vain klikata linkkiä ja maksaa laskun näppärästi verkkopankissa tai kortilla.

Integraation käyttäminen edellyttää käyttäjätiliä Montoniossa. Löydät tarkemmat tiedot Montonion hinnoittelusta ja käyttäjätilin luomisesta heidän verkkosivuiltaan.

PIKAOHJE

1. Luo Montonioon käyttäjätili osoitteessa https://montonio.com/
  2. Täydennä yrityksen tunnistetiedot ja toimita pyydetyt dokumentit, odota että Montonio käsittelee tiedot ja saat vahvistuksen rekisteröinnin onnistumisesta (1-2 päivää).
  3. Kirjaudu erillisessä ikkunassa Montonioon. Aktivoi maksulinkit-palvelu, hae ja kopioi API-avaimet.
  4. Aktivoi integraatio SimplBooksissa kohdasta Asetukset > Integraatiot > Montonio > Aktivoi.
  5. Liitä kopioimasi avaimet niille varattuihin kenttiin.
  6. Tallenna ja integraatio on käytössäsi!
  7. Lisää maksulinkit ja/tai painikkeet haluamiisi viestipohjiin kohdassa Asetukset > Ympäristöasetukset > Viestipohjat.

Laajempi ohje

Jotta voit liittää Montonion SimplBooksiin, sinulla täytyy ensin olla Montonion käyttäjätili. Sen
pystyt luomaan osoitteessa: https://montonio.com/

1. Käyttäjätilin luomisen jälkeen Montonioon täytetään yrityksen tiedot. Tämän jälkeen heille toimitetaan vielä rahanpesulain vaatimia tunnistetietoja sekä kaupparekisteriote. Montonio vahvistaa käyttäjätiedot yleensä 1-2 päivässä, saat heiltä sähköpostia kun tiedot on tarkistettu ja palvelut ovat käytössäsi.
  2. Käyttäjätietojen vahvistamisen jälkeen ota käyttöön maksulinkit (Payment links) Montonion kohdassa Stores > Payments > Payment links.
  3. Sen jälkeen hae API-avaimet Montonion kohdasta Stores > API Keys > View API Keys.

Kun palvelut on otettu käyttöön ja yrityksen tiedot vahvistettu, voit aktivoida integraation SimplBooksissa.

Tarkemmat Montonion käyttöohjeet (englanniksi) löydät heidän verkkosivuiltaan.

INTEGRAATION AKTIVOINTI

Aktivoi integraatio SimplBooksissa kohdassa Asetukset > Integraatiot > Montonio > Aktivoi.

Liitä Montoniosta kopioimasi API-avaimet SimplBooksin kenttiin.

• API-avaimet haetaan Montonion kohdasta Stores > API Keys > View API Keys.
  • Klikkaa ”Aktivoi” ja integraatio on käytössä!

MAKSULINKKIEN LISÄÄMINEN ASIAKASVIESTEIHIN

Kun integraatio on luotu, voit lisätä maksulinkin tai maksupainikkeen myyntilaskujen viestipohjiin.

Viestipohjia muokataan kohdassa Asetukset > Ympäristöasetukset > Viestipohjat.

Oletusviestipohja laskuille on Lasku / Invoice / Faktura. Montonion aktivoinnin jälkeen viestipohjan muokkausnäkymässä näkyy tiedot eri muuttujista, mitä viestipohjissa voi käyttää. Voit valita käytätkö viestissä pelkkää maksulinkkiä (%ML) vai maksupainiketta (%MB).

Oikeassa yläkulmassa on ”Lähetä testisähköposti” -painike, jota napsauttamalla voit lähettää testisähköpostin itsellesi nähdäksesi, miltä asiakkaallesi lähetetty sähköposti näyttää.

Lisää haluamasi vaihtoehto sopivaan kohtaan viestipohjaan haluamallasi saatetekstillä ja tallenna muutokset.

Kun lähetät tämän jälkeen myyntilaskua asiakkaalle sähköpostilla, viestissä on maksulinkki tai maksupainike josta laskun saa maksettua muutamalla klikkauksella näppärästi kortilla tai verkkopankissa.

Esimerkki maksulinkistä ja painikkeesta sähköpostissa:

Esimerkki asiakkaalle avautuvasta maksunäkymästä: