Laskutettavat työt (tuntikirjaus)

Tässä ohjeessa kerrotaan miten voit kirjata tehdyt työt SimplBooksiin ja laskuttaa ne asiakkaalta myöhemmin.

LASKUTETTAVAN TYÖN LISÄÄMINEN

Laskutettavia töitä lisätään kohdasta Toiminnot > Laskutettavat työt > Uusi työ.

Lisää seuraavassa näkymässä laskutettavan työn tiedot. Pakollisia kenttiä ovat Asiakas ja Nimi.

• Asiakas. Voit valita olemassa olevan asiakkaan tai lisätä uuden asiakkaan samassa näkymässä kirjoittamalla kenttään asiakkaan nimen.
  • Tuote. Jos valitset olemassa olevan tuotteen, ohjelma täyttää esimääritetyt kentät automaattisesti.
    • Uuden tuotteen voit perustaa kohdasta Varasto > Tuotteet > Uusi tuote. Katso ohje täältä.
  • Nimi. Jos et valitse tallennettua tuotetta, täytä laskutettavan tuotteen tai palvelun nimi.
  • Kuvaus. Voit halutessasi tallentaa myös laskutettavan tuotteen tai palvelun tarkemman kuvauksen.

LASKUTETTAVAN TYÖN LISÄÄMINEN MYYNTILASKULLE

Uusi myyntilasku tehdään kohdasta Toiminnot > Myyntilaskut > Uusi lasku.

Kun valitset laskulle asiakkaan, ohjelma ilmoittaa jos kyseisellä asiakkaalle on laskuttamattomia töitä. Voit lisätä työt laskulle klikkaamalla.

HUOM: Kun lasku tallennetaan, laskutettavat työt poistuvat laskutettavien töiden listalta, eikä niitä voi enää palauttaa sinne myyntilaskulta. Jos haluat lisätä laskulle vain osan laskutettavista töistä, poista niiden rivit laskulta ennen tallentamista.