Miksi myyntilaskuun ei voi lisätä tuotetta?

MIKSI MYYNTILASKUUN EI VOI LISÄTA TUOTETTA?

SimplBooks-ohjelmassa on käytössä kaksi erilaista tuotetta – ”varastotuotteet” ja ”ei varastotuotteet”.

Varastotuotteita ei voi lisätä myyntilaskuun, jos näitä tuotteita ei ole varastossa.

Varasto tuotteet on sidottu varastoon, eli näkyvät kirjanpidossa varaston tilillä. Silloin jos olet myymässä varastotuotetta, ohjelmaa tarkistaa onko kyseistä  tuotetta varastossa. Jos tuotetta ei ole, sitä ei voi lisätä myöskään myyntilaskuun. Tavaroita lisätään varastoon ostolaskulla tai lisäämällä alkuvaraston. Silloin kun ostat tavaroita varastoon ja myyt tavaroita varastosta, ostolaskun päivämäärä on oltava ennen myyntilaskun päivämäärää.  Poikkeuksena on tilanne mikäli olet määrittänyt varastoasetuksista, että varastomäärä voi olla negatiivinen. Miten lisätään uusi tuote varastoon voit lukea ohjeesta  ”Myytävän tuotteen lisääminen” (kohta 2).

Ei aktiiviset tuotteet ei ole sidottu varastoon ja niitä voi lisätä myyntilaskuihin vapaasti.  Käytä varastotuotteita vain, jos yrityksellesi on fyysinen varasto ja varastolaskenta tuo yrityksellesi lisäarvoa. Esimerkiksi  jos myyt palveluita ja olet lisäämässä tuotteita älä valitse kohtaa ”varastotuote”. Mikäli, et halua käyttää jo lisätyllä tuotteella varastolaskentaa voit muuttaa sen ei varastotuotteeksi kohtasta : ”VARASTO/ Tuotteet”> Valitse sopiva tuote. Tuotteen avauksen jälkeen valitse oikealta ”Muokkaa tuotetta”

Valitse, varastotuote>EI