Ostolaskujen vastaanottaminen verkkolaskuina

Ostolaskujen vastaanottaminen verkkolaskuina vähentää manuaalista työtä. Saat laskut suoraan SimplBooksiin ja voit valita tallentaako ohjelma laskut automaattisesti, vai haluatko tarkistaa tiedot ja tallentaa tiedot itse. Saapuneista ostolaskuista saat tarvittaessa ilmaisen sähköposti-ilmoituksen, joka sisältää myös virtuaaliviivakoodin.

Tässä ohjeessa kerrotaan miten voit vastaanottaa verkkolaskuja ja miten saat hallinnoitua ilmoitusten asetuksia.

Ennen kuin voit vastaanottaa verkkolaskuja sinun on kytkettävä verkkolaskutus päälle (ohje).

Kun verkkolaskutus on kytketty päälle, verkkolaskut saapuvat automaattisesti suoraan ohjelmaan Tuodut asiakirjat -näkymään.

Tuodut asiakirjat -näkymään pääset ylävalikon asiakirjakuvakkeesta:

Voit myös tuoda verkkolaskuja manuaalisesti kohdasta Tuodut asiakirjat > Manuaalinen tuonti > Tuo Apixista:

Voit asettaa ohjelman tallentamaan laskut automaattisesti Apix-integraation asetuksista kohdasta Asetukset > Integraatiot > Apix > Asetukset > Automaattinen tallennus. Automaattisesti tallennetut ostolaskut näkyvät ohjelman kohdassa Toiminnot > Ostolaskut.

Jos ohjelma ei tallenna laskua automaattisesti tai automaattinen tallennus ei ole päällä, käsittele laskut Tuodut asiakirjat -näkymästä. Avaa lasku klikkaamalla, tarkista tiedot ja tallenna ostolasku.

HUOM: Jos alkuperäisen laskun loppusumma ja Yhteensä-kohta eroavat, on kyse arvonlisäveron pyöristyserosta. Muuta siinä tapauksessa arvonlisäveron määrää manuaalisesti muokkaamalla ostolaskua.

Jos ostat samoja palveluita tai tavaroita useammin (esim. puhelinlaskut, YEL), voit asettaa toimittajalle kirjanpidon tilin kohdasta Liikekumppanit > Asiakkaat ja toimittajat > Valitse toimittaja > ”Muuta asiakasta/toimittajaa”.

• Kun toimittajalle on tallennettu kirjanpidon tili, menevät seuraavat laskut automaattisesti määritellylle tilille. Tiliä voi vaihtaa muokkaamalla ostolaskua.

Saat halutessasi käyttöön sähköposti-ilmoituksen saapuneista verkkolaskuista. Ilmoituksessa on myös virtuaaliviivakoodi.

Ilmoituksen saat käyttöön kirjautumalla Apixin Laskumappiin. Laskumappiin kirjaudutaan sähköpostiosoitteella ja salasanalla, jotka määritit ottaessasi Apix-integraation käyttöön SimplBooksissa.

Laskumapissa ilmoituksia hallitaan kohdasta Työkalut > Asetukset > Palvelut: