Myyntilaskun lähettäminen

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten myyntilaskuja lähetetään ja miten laskuihin voi lisätä liitteitä. Myyntilaskuja voi lähettää joko sähköpostilla tai verkkolaskuina.

Pikaohje

1. Avaa myyntilasku jonka haluat lähettää kohdasta – ”TOIMINNOT > Myyntilaskut”
  2. Lähetä lasku valitsemalla oikealta ”Lähetä lasku”

LAAJEMPI OHJE – MITEN MYYNTILASKUJA LÄHETETÄÄN JA MITEN LASKUIHIN LISÄTÄÄN LIITTEITÄ?

Tässä ohjeessa kerrotaan miten lähetetään jo valmis myyntilasku. Sitä miten uusi myyntilasku tehdään voit lukea ohjeesta : Uuden myyntilaskun tekeminen

Valitse lasku, jonka haluat lähettää napauttamalla kohdasta – ”TOIMINNOT > Myyntilaskut”

Valitse auenneelta välilehdellä: ”Lähetä lasku”

Myyntilaskun välilehdellä voit:

• Lisätä sopivan otsikon ja viestin
  • Jättää lähettämättä oletuksena olevat sähköpostin liitteet.
  • Lisätä uusia liitteitä
  • Lähettää laskuja sähköpostilla ilman lisämaksua
  • Lähettää laskuja verkkolaskuina verkkolaskutuksen käyttöönoton jälkeen
  • Valita eri viestipohjia, joiden luomisesta voit lukea kohdasta Myyntilaskupohjan lisäys

Sinun ei tarvitse tietää vastaanottajan verkkolaskuosoitetta, pelkkä Y-tunnuksen lisääminen laskulle riittää. Apix tarkistaa itse, onko vastaanottajalla verkkolaskuosoite käytössä. Silloin kun käyttäjä lähettää laskun verkkolaskuna ja vastaanottajalla ei ole verkkolaskuosoitetta käytössä, Apix lähettää laskun paperisena asiakkaalle.