Myyntilaskun lähettäminen

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten valmiita myyntilaskuja lähetetään ja miten laskujen mukana voi lähettää liitteitä. Myyntilaskuja voi lähettää joko sähköpostilla, verkkolaskuina tai paperisena verkkolaskuoperaattorin kautta.

Uuden myyntilaskun laatimiseen ohje löytyy täältä.

Pikaohje:

1. Avaa myyntilasku, jonka haluat lähettää kohdasta Toiminnot > Myyntilaskut.
  2. Lähetä myyntilasku valitsemalla oikealta ”lähetä”. Voit myös lähettää laskun myyntilaskujen listanäkymästä rivin lopusta (kolme pistettä).
  3. Valitse lähetysnäkymästä ”Lähetä sähköpostilla” tai ”Lähetä verkkolaskuna”, tarkista tiedot ja lähetä lasku.

LAAJEMPI OHJE

Myyntilaskut löytyvät kohdasta Toiminnot > Myyntilaskut. Valitse napsauttamalla lasku, jonka haluat lähettää.

Avautuvassa näkymässä valitse ”Lähetä lasku”.

Laskun lähettämisen näkymässä on kaksi välilehteä.

Lähetä sähköposti:

• Sähköposti. Sähköposti, jonne lasku lähetetään.
  • Viestin sisältö. Voit lisätä sopivan otsikon ja viestin, tai käyttää valmista viestipohjaa.
    • Uusia viestipohjia voi tehdä ja valmiita pohjia muokata kohdassa Asetukset > Ympäristöasetukset > Viestipohjat.
  • Liitteet. Laskun liitteenä on automaattisesti pdf- ja xml-muotoinen lasku. Voit halutessasi poistaa automaattiset liitteet ja lisätä uusia liitteitä.

Lähetä verkkolasku:

• Verkkolaskuoperaattorimme on Apix, ohje verkkolaskutuksen aktivointiin löytyy täältä.
  • Verkkolaskuille ei tule oletuksena liitteitä, mutta voit lisätä niitä tässä näkymässä. HUOM: Kaikki vastaanottajat eivät hyväksy verkkolaskuille liitteitä.
  • Jos asiakkaan tietoihin ei ole tallennettu y-tunnusta ja lähetät laskun verkkolaskuna, se menee vastaanottajalle paperisena.
  • Verkkolaskujen ja paperilaskujen hinnasto löytyy täältä: https://www.simplbooks.fi/hinnat-ja-kayttoonotto/

HUOM: Asiakkaan y-tunnuksen avulla pystytään tunnistamaan asiakkaan verkkolaskutusosoite automaattisesti. Y-tunnuksen avulla verkkolaskuoperaattori Apix tarkistaa, että vastaanottajalla on verkkolaskutus käytössä. Jos asiakkaalla ei ole verkkolaskutusosoitetta käytössä, Apix lähettää laskun paperisena asiakkaalle.

Ohjelma varoittaa, jos y-tunnus on täytetty, mutta lasku on lähdössä paperisena.

Jos asiakkaalla on useampi verkkolaskuosoite, ilmoitus saattaa nousta esiin turhaan. Tällaisessa tapauksessa verkkolaskuosoite kannattaa tallentaa asiakkaan tietoihin kohdassa Liikekumppanit > Asiakkaat ja toimittajat. Silloin laskun lähettämiseen käytetään tallennettua verkkolaskuosoitetta y-tunnuksen sijasta.