SimplBooksin kieliasetukset

SimplBooksia voi käyttää usealla eri kielellä helposti. Mikäli käytät aktiivisesti eri kieliä, sinun on hyvä huomioida muutama ohjelmatekninen asia.

Ohjelman kielen vaihtaminen

Kielen vaihto onnistuu helposti milloin tahansa oikeasta yläkulmasta, kun klikkaat maapallon kuvaa ja valitset haluamasi kielen.

Lisää kieliä voit aktivoida omista ympäristöasetuksistasi kohdasta ”ASETUKSET – Ympäristöasetukset > Yleiset asetukset” ja lisää haluttu kieli kohtaan ”Ympäristössä käytössä olevat kielet”.

Laskujen ja asiakkaiden kieliasetukset

Huomioithan että sinun ei tarvitse vaihtaa koko ympäristön kieltä lähettääksesi esimerkiksi asiakkaalle myyntilaskua englanniksi.

Voit valita laskun teon yhteydessä halutun kielen tai lisätä suoraan asiakkaan / toimittajan tietoihin kyseisen asiakkaan kohdalla käytetyn kielen. Kun kieli lisätään asiakkaan tietoihin, kielivalintaa ei tarvitse tehdä enää erikseen laskun teon yhteydessä.

Kohdassa ”LIIKEKUMPPANIT > Asiakkaat ja toimittajat” voit muokata jo olemassa olevien asiakkaiden kieliasetuksia tai luoda uuden asiakkaan, jolle voit valita halutun kielen. Oletuksena on aina se kieli, jonka olet valinnut käyttöösi alkuasetuksissa.

Jos et ole määrittänyt asiakkaalle tai toimittajalle kieliasetuksia ja haluat tehdä laskun eri kielellä, voit valita laskun kielen myös kohdassa ”TOIMINNOT – Myyntilaskut > UUSI LASKU”.

Jos haluamallasi kielellä ei löydy valmista viestipohjaa laskua varten, voit lisätä uuden viestipohjan haluamallesi kielelle kohdassa ASETUKSET – Ympäristöasetukset > Viestipohjat.

Valmiit viestipohjat helpottavat laskun lähettämistä, sillä ohjelma tarjoaa valmiita laskupohjia sen mukaan, mikä kieli kyseiselle asiakkaalle on valittu.

Yleiset kieliasetukset

Käyttäessäsi useita eri kieliä, jos muokkaat ohjelman ominaisuuksia, sinun tulee huomioida muokkauksissa kaikki käyttämäsi kielet.

Esimerkiksi jos luot uuden tuotteen kohdassa ”VARASTO – Tuotteet > UUSI TUOTE”, sen lisäksi että kirjoitat tuotteen nimen ja kuvauksen suomeksi, sinun tulee lisätä nimi ja kuvaus myös muille käytetyille kielille kohdasta ”Lisää käännös”.

Huomioithan että vaikka käyttäisit samaa tuotenimeä kaikilla kielillä, niin ”Lisää käännös” kohta tulee silti täyttää, koska muuten kenttä näkyy kieltä vaihtaessa tyhjänä.