Automaattinen viitenumerointi myyntilaskuilla

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten voit lisätä automaattisen viitenumeron myyntilaskuille ja miten viitenumero luodaan. Automaattinen viitenumerointi on oletuksena päällä kun ohjelma otetaan käyttöön.

MITEN AUTOMAATTINEN VIITENUMERO LISÄTÄÄN MYYNTILASKUILLE?

Automaattista viitenumerointia voit muokata kohdasta Asetukset > Ympäristöasetukset > Myyntilaskujen asetukset > Laskun viitenumero.

• Ei ole käytössä. Valitse jos et halua käyttää automaattista viitenumerointia.
  • Laskun mukaan. Laskee viitenumeron jokaiselle laskulle erikseen.
  • Asiakkaan mukaan. Käyttää samalle asiakkaalle aina samaa viitenumeroa.

MITÄ TAPAA KANNATTAA KÄYTTÄÄ?

Automaattinen numerointi kannattaa olla aina päällä, että laskuille muodostuu viitenumero.

Yritykselle on helpompaa käyttää laskun mukaista viitenumerointia, koska silloin laskuja ja niiden suorituksia on helpompi yhdistää keskenään.

Asiakkaalle voi olla helpompaa jos yritys käyttää asiakkaan mukaista viitenumerointia, koska silloin asiakas voi maksaa laskunsa aina samalla viitenumerolla.

MITEN OHJELMA LUO VIITENUMERON?

Laskun mukaisen viitenumeron ohjelma luo vuoden viimeisistä kahdesta numerosta, nelinumeroisesta toistumattomasta numerosta ja tarkistusnumerosta. Esimerkiksi 1812347 = vuosi 2018 + 4 numeroa + tarkistusnumero.

Asiakkaan mukainen viitenumero koostuu numerosta 9, nelinumeroisesta toistumattomasta numerosta ja tarkistusnumerosta. Esimerkiksi 912347 = numero 9 + 4 numeroa + tarkistusnumero.

Huom! Mikäli haluat käyttää omia viitenumeroita, voit muokata viitenumerokenttää, mutta sinun tulee ottaa huomioon että viitenumeroiden tulee olla suomalaisen standardin mukaisia. Erilaisia viitenumerolaskureita löytyy netistä hakemalla.