Ostolaskun merkitseminen maksetuksi

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten ostolasku merkitään maksetuksi.

OSTOLASKUN MERKITSEMINEN MAKSETUKSI

Pikaohje:

1. Avaa haluamasi ostolasku kohdasta Toiminnot > Ostolaskut.
  2. Valitse oikealta Toiminnot > Merkitse maksetuksi.
  3. Valitse sopiva pankkitili tai kassa ja tallenna.

LAAJEMPI OHJE

Ostolaskut merkitään maksetuksi kohdasta Toiminnot > Ostolaskut.

Avaa haluamasi lasku klikkaamalla.

Jos ostolaskuja on paljon, voit käyttää sopivan ostolaskun löytämiseksi suodatusta. Suodatusta käytetään painamalla Etsi-kentän oikealla puolella olevaa suodattimen kuvaa.

Kun olet avannut haluamasi ostolaskun, valitse oikealta Toiminnot-valikosta ”Merkitse maksetuksi”.

Avautuvassa näkymässä voit tehdä ostolaskulle uuden maksun tai kohdistaa sen olemassa olevaan maksuun.

HUOM: Jos ohjelmassa on toimittajalla kohdistamattomia maksuja, se ehdottaa niitä tässä kohdassa automaattisesti (ks. tarkempi ohje).

• Tili/Kassa. Valitse oikea pankkitili tai kassa, mistä ostolasku on maksettu. Pankkitilien ja kassojen lisäämisestä voit lukea täältä.
  • Summa. Ohjelma ehdottaa oletuksena laskun summaa. Merkitse toteutunut maksu ”Summa”-kenttään.
    • Jos toteutunut maksu on pienempi, kun laskun summa, lasku jää tilaan ”Maksamatta” tai ”Erääntynyt” siihen asti, että se on maksettu kokonaan.
    • Jos toteutunut maksu on suurempi kuin laskun summa, ohjelma merkitsee laskun maksetuksi. Ylimääräinen osuus maksusta liitetään toimittajaan ja näet sen kyseisen toimittajan tiedoista kohdasta Liikekumppanit > Asiakkaat ja toimittajat.
    • Kohdistamattomat maksut näkyvät myös ohjelman kohdassa Toiminnot > Maksut.
  • Päivämäärä. Päivämäärä, jolloin lasku on maksettu.
  • Kohdista kustannuspaikkaan. Voit kohdistaa maksun kustannuspaikkaan.

Kun olet merkinnyt ostolaskun maksetuksi, ohjelma tekee maksusta automaattisen kirjanpidon kirjauksen (tiliöinnin). Tehdyn kirjauksen näet valitsemalla maksun kohdasta Toiminnot > Maksut.