Uuden myyntilaskun tekeminen

Tässä ohjeessa kerron, miten tehdään uusi myyntilasku ja miten voit käyttää hyödyksi olemassa olevan myyntilaskun tietoja kopioimalla myyntilaskun.

Pikaohje

1. Tee uusi myyntilasku kohdasta ”TOIMINNOT/ Myyntilaskut> Uusi lasku”
  2. Täytä asiakastiedot. Pakolliset kentät ovat ”Nimi” ja ”Katu ja talo”. Jos haluat lähettää laskun verkkolaskuna, lisää asiakkaan Y-tunnus.
  3. Lisää laskun rivitiedot. Pakolliset kentät ovat ”Sisältö” ja ”Hinta”
  4. Tallenna

LAAJEMPI OHJE – MITEN TEHDÄÄN UUSI MYYNTILASKU?

Uuden myyntilaskun voit tehdä kohdasta: ”TOIMINNOT/ Myyntilaskut> Uusi lasku”

Myyntilasku1

Laskutiedot

Myyntilaskun numeron luo ohjelma automaattisesti. Myyntilaskun automaattisen numeroinnin muuttamisesta voit lukea lisää tästä.

Voit lisätä myyntilaskuille automaattisen viitenumeroinnin, tästä voit lukea lisää ohjeesta: ”Automaattisen viitenumeroinnin lisääminen myyntilaskuille”.

Asiakkaan tiedot

Ohjelma tallenna kerran syötetyt asiakkaan tiedot. Seuraavalla kerralla, kun teet laskun samalle asiakkaalle on sinun valittava vain asiakkaan nimi ja ohjelma täyttää loput tiedoista automaattisesti. Asiakkaan tietoja voit tarvittaessa lisätä tai muuttaa kohdasta: ”Liikekumppanit/ Asiakkaat”.

Jos haluat lähettää laskun verkkolaskuna, sinun on lisättävä laskuun myös Y-tunnus. Y-tunnuksen saat lisättyä laskulle avaamalla lisäkentät.

Rivitiedot

Pakolliset rivitiedot ovat ”sisältö”, ”määrä” ja ”hinta”. Jos et ole vielä perustanut uutta myytävä tuotetta rekisteriin jätä ”tuote”-kenttä tyhjäksi.

Ohjelma valitse myyntitulon tilin valitun arvonlisäverokannan perusteella. Myyntitulon tiliä voit katsoa ja muuttaa klikkaamalla laskun rivin lopussa olevaa suurennuslasin kuvaketta:

Kirjaukset/ tiliöinnit

Sen jälkeen kun myyntilasku on tallennettu, ohjelma tekee sille kirjaukset (tiliöinnit) automaattisesti. Automaattiset finanssikirjaukset tarkoittaa sitä, että ohjelma kirjaa arvonlisäverovelat ja myyntisaamiset (saamiset asiakkailta), sekä päivittää varastosaldon. Jos ohjelma ei tee (ne pitäisi näkyä laskun alalaidassa tallenuksen jälkeen) finanssikirjauksia automaattisesti, saat ne laskulle valitsemalla tallennuksen jälkeen oikealta ”Laadi automaattiset finanssikirjaukset” tai kytkemällä automaattiset kirjaukset päälle ympäristöasetuksista.  Lisää automaattisista kirjauksista voit lukea tästä.

MITEN HYÖDYNNÄT VANHAN MYYNTILASKUN TIETOJA UUDEN LASKUN TEKEMISESSÄ?

Silloin jos myyt toistuvasti samalle asiakkaalle on hyödyllistä käyttää tietoja toiselta myyntilaskulta, koska silloin ohjelma täyttää jo suuren osan uuden myyntilaskun tiedoista automaattisesti.

Uuden myyntilaskut toisen laskun tietojen avulla voit tehdä kohdasta: ”TOIMINNOT/ Myyntilaskut” > valitse myyntilasku, jonka tietoja haluat käyttää.

Myyntilasku2.2

Sen jälkeen kun olet valinnut sopivan laskun valitse auennut ikkunasta oikealta: ”Luo uusi myyntilasku tällä pohjalla”

Myyntilasku3